Kad Kolinda zapeva “Ja sam Jugoslovenka”: Ne, to se nije desilo, ali bivši ministar kaže i da jeste, ona ne bi izgubila glasove. Toliko je sve postalo estrada…

0
Foto: Profimedia

Hrvatsku očekuju predsednički izbori i večerašnja debata u kojoj će stavove ukrstiti svi kandidati.

O tome je gostujući na N1, pričao biviši hrvatski ministar privrede Goranko Fižulić, koji kaže da će Kolinda Grabar-Kitarović, Zoran Milanović i Miroslav Škoro i posle debate verojatno ostati na istom nivou glasova koje mogu da očekuju.

On je rekao i da bi aktuelnu predsednicu trebalo pitati o pet godina vladanja na Pantovčaku, jer kako kaže “nije učinila ništa u spoljnoj politici”.

“Čak je kvarila odnose s onima koji su nama važni, 27,5 odsto izvoza roba Hrvatska plasira na područja država nastalih raspadom Jugoslavije. Šta je predsednica napravila da ti odnosi budu bolji? To je pitanje za nju, a sumnjam da će predsjednica to pitanje dobiti”, rekao je Fižulić.

On je komentarisao i njene gafove.

“Ovo izgleda kao rukopis Stiva Benona, to radi Tramp, Džonson. Nešto bubnete i onda se u javnosti raspravlja samo o tome. Zapravo je na taj način osoba koja je to rekla, zvala se Kolinda Grabar-Kitarović, Tramp ili Džonson na sebe skrenula pažnju.

Kolinda Grabar-Kitarović je odavno izgubila veliki deo pismene javnosti i oni neće glasati za nju. Oni koji će za nju glasati, njih ništa više od toga ne može da otkloni. Da danas napravi zvezdu, da dubi na glavi, zapeva ‘Ja sam Jugoslovenka’, dobiće isti broj glasova kao i da to ne učini. Predsednička kampanja je potpuno estradizovana”, smatra Fižulić.