“Kad god pomislim na Srbiju, setim se freske Belog anđela”: Vučić nobelovcu Handkeu uručio Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena

0
(Beta/AP Photo/Radivoje Pavicic)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas istaknutom austrijskom pisceu Peteru Handkeu Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena.

“Srećan je srpski narod što vas ubraja u prijatelje. Lično kada svaki put želim da razumem stradanje srpskog naroda na Kosovu, često se vraćam srpskom ciklusa Petera Handkea, a i citirao sam ga. Prihvatajući naš orden nakon Nobelve nagrade, čini nam veliku čast. Hvala vam za sve što činite za Srbiju i srpski narod”, rekao je predsednik Vučić pre nego što je uručio orden Handekeu, a preneo Blic.

Nobelovac Handke zahvalio se na ukazanoj časti.

“Apsolutno nisam bio spreman da ću dobiti ovako jedan značajan orden. Rekli su mi da ću se susresti sa predsednikom i da ćemo popiti kaficu. Apsolutno nisam spremio govor. Ali to je odraz mog života u kome za mnogo šta nisam bio spreman. Ja kad god pomislim na Srbiju, setim se freske Belog anđela, a jednu kopiju imam i kod kuće”, rekao je Handke nakon prijema ordena i zahvalio se.