“Kad bih rekao Murinjo i ja, zvučao bih kao kad Srbi kažu – nas i Rusa 200 miliona…”

0

Slaven Bilić je u velikom intervjuu za Nedeljnik govorio i o poznanstvu i odnosu sa jednim od najvećih trenera današnjice Žozeom Murinjom.

Taj odnos je počeo da se gradi dok je još bio selektor reprezentacije Hrvatske i one “šahovske partije” sa Španijom 2012. godine, kada je briljirao Luka Modrić, i kada je Žoze Murinjo poželeo da ga dovede u Real.

Bilić je u intervjuu za Nedeljnik rekao kako je Modrić sazreo potpuno do Mundijala u Rusiji, ali da je protiv Španije na toj utakmici odigrao majstorski.

  • Više o intervjuu pročitajte OVDE

“Što se kaže kompletnu utakmicu. Baš tu utakmicu je Murinjo gledao kada je htio da ga dovede u Real i pošto mu se svidjelo kako smo odigrali, on mi preko Peđe Mijatovića i jednog mog prijatelja, sa kojima je gledao Modrića, pošalje pozdrave i čestita na tome kako smo odigrali. Poslije kad sam stigao u Englesku, jedan moj bivši igrač mi traži broj telefona, kaže hoće Murinjo da ti se javi. Ja mu dam broj, Žoze šalje poruku dobrodošlice. I od tada smo u odličnim odnosima, na šta moram biti ponosan. Nije baš da se čujemo svaki dan i komentarišemo utakmice Hajduka, to radim sa sinom i bratom, ali smo stalno na porukama. On možda za nekoga nije najbolji, ali je najveći trener koji postoji. Čovik kog svaki njegov igrač, koji god da je, obožava. Trener koji ubijedi Samjuela Etoa da igra levog beka. Ne moram više ništa da ti kažem…”, rekao je Bilić.

A na pitanje gde vidi sebe u poređenju sa najboljim trenerima, Bilić je rekao: “Pa to kad bih rekao Murinjo i ja, zvučao bih kao u onom vicu kad Srbi kažu – nas i Rusa 200 miliona, ha-ha-ha. On je jedan level, ja sam drugi. Svako radi u skladu sa svojom vizijom. Mislim da je dobra stvar za sve trenere sa ovih prostora prilagodljivost…”.

A kako je dok je u Rusiji dok je bio trener “video Niš”, a u Turskoj “grad u Bosni”, možete da pročitate u velikom intervjuu za novi Nedeljnik.

***

Ceo intervju objavljen je u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 28. januara

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs

Svi čitaoci na poklon dobijaju Mond diplomatik na srpskom jeziku.