Jutjuberi prvo Srbiju nazvali “ruglom Evrope”, pa uputili izvinjenje: Priča o “dislajku” za dvojicu Britanaca

0
Printscreen/YouTube/Car Trouble

Dvojica britanskih jutjubera Sid i Vil, koji su kolima od sto funti krenuli na putovanje do Bugarske i prolazeći kroz našu zemlju, nedavno su opisali Srbiju kao “ruglo Evrope”, što je izazvalo lavinu negativnih komentara na “Jutjubu”. Njih dvojica su zatim odlučili su da se izvine Srbiji na ćirilici, prenose Novosti.

Prijatelji jutjuberi su sada na “Jutjub” postavili novi video, negativni komentari su uklonjeni, a snimak počinje izvinjenjem na ćirilici:

“Želimo da započnemo ovaj video izvinjenjem. Prethodno postavljeni naneo je uvredu narodu Srbije. Naši komentari nisu imali za cilj da nekog uvrede. Serija prati dva idiota koji putuju kroz delove Evrope i namerno propuštaju one dobre. Namera nam je bila da se vratimo na neka mesta i dokažemo da smo pogrešili, tako što ćemo posetiti sve dobre delove koje smo propustili. Sve je bilo u cilju dobrog humora. Nema propagande i mržnje, kako su spomenule neke srpske novine. Ne mrzimo nijedan deo Istočne Evrope. Oženjen sam ženom iz Istočne Evrope. Priznajemo da su neki komentari korišćeni s nedostatkom predznanja i da su prouzrokovali uvrede. Zbog toga se izvinjavamo i ponovo postavljamo video bez bilo kakvih negativnih delova o Srbiji”.

Podsetimo, zaljubljenici u automobile planirali su da kolima prođu sedam država, i od samog početka nisu imali lepe reči kada se radi o gradovima i zemljama kroz koje su putovali.

Po dolasku u Beograd, Sid i Vil su prvo rekli kako je grad lep, da ima veliki broj lepo uređenih zgrada i dekoracija, ali su imali primedbe na ružne grafite koji su se nalazili na fasadama i garažnim vratima dela grada u kom su odseli.

Za rakiju je Sid rekao da je bila bezukusna i da je podsećala na špiritus, a da ih je konobar u jednoj od prestoničkih kafana prvo pitao da li žele da popiju još nešto, nakon čega im je ponudio usluge eskort dama. Britanac se žalio i da su mu trubili kada je pokušao da izađe iz garaže, dok je Vil objasnio kako je tom prilikom zakrčio čitavu ulicu. Maglu na auto-putu ka Nišu opisali su “kao da je pala nuklearna bomba”. Vrhunac je bio kada su izjavili da jedva čekaju da stignu u Bugarsku, za koju su čuli da je zemlja trećeg sveta, ali je svakako “bolja od Srbije koja je ruglo Evrope”.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!