Jovanović: “Izmeštanje Savskog mosta do deset puta skuplje od rekonstrukcije…”

2
Foto: Printscreen N1

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović ponovio je da je neprihvatljivo “svako izmeštanje” Savskog mosta, jer “prkosi logici i zdravom razumu”, i da Beograđani to neće dopustiti. Prema njegovim rečima, izmeštanje mosta koštalo bi pet do deset puta više od njegove rekonstrukcije.

“Savski most je rekonstruisan 2007. godine i danas je funkcionalan. Uz dodatne inženjerske intervencije, koje ne bi koštale više od dva miliona evra, mogao bi da savršeno služi Beograđanima još decenijama”, rekao je Jovanović, a preneo N1.

On je dodao da bi, s druge strane, svako “izmeštanje” mosta koštalo pet do deset puta više i bilo izvor nove korupcije.

“Pozivam građane da ne učestvuju u takozvanoj anketi na sajtu gradske uprave, jer je reč o prevari i licemerju pošto među ponudjenim opcijama nema jedine logične i isplative opcije, a to je da most ostane tamo gde je sada”, rekao je Jovanović.

On je za nedelju najavio akciju opozicije za odbranu Savskog mosta “od najgore gradske vlasti Beograda u novijoj istoriji”.

“Ako Savski most nisu uspeli da sruše nacisti koji su iz Beograda bežali u Srem, neće ni zamenik gradonačelnika Goran Vesić i gradski arhitekta Marko Stojčić”, rekao je Jovanović.

2 KOMENTARA

  1. Za normalan protok saobraćaja trebaju ti dva ili četiri saobraćajne trake koje na savskom mostu nemaš! Planirano je i da se ulica Vladimira Popovića u četiri trake spoji sa bulevarom Nikole Tesle pa je logično da i novi most bude u četiri trake jer će i bulevar Vudroa Vilsona biti spojen na most sa svojih 6 traka. Vidi se da tebi sinak zdrav razum nije opcija.

Comments are closed.