Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kazao je da je grad Beograd predložio 43 konkretne mere poboljšanja kvaliteta vazduha u vrednosti šest i po milijardi evra, kao i da će gradnja metroa početi krajem godine.

Vesić je rekao da je vrednost metroa, koji je jedan od predloga mera, tri milijarde i dodao da „Beograd ima dovoljno para da sprovede mere“.

On je, na javnom slušanju u Skupštini Srbije na temu „Kvalitet vazduha u Srbiji“, rekao da će gradnja metroa početi krajem godine.

Prema njegovim rečima, grad Beograd je odustao od nabavke novih autobosa javnog prevoza jer za javni prevoz grad više neće uzeti „nijedno vozilo koje nije na prirodni gas ili električno vozilo“.

Vesić je kazao da će Beograd obezbediti 25 mernih stanica i da će merači kvaliteta vazduha biti postavljeni na 254 lokacije u gradu, ali i da je u planu izrada aplikacije za telefon putem koje će građani moći da provere kvalitet vazduha u svakom delu Beograda.

On je dodao da će grad nastaviti da širi pešačke zone i da podstiče razvoj biciklističkog saobraćaja.

Vesić je rekao da je Beograd jedina lokalna samouprava u u ovom delu Evrope koja je izašla sa konkretnim planom rešenja zagađenja.

(Beta)

Komentara

  1. Bobby
    11. фебруар 2020. 10:29

    Prema njegovim rečima, grad Beograd je odustao od nabavke novih autobusa javnog prevoza jer za javni prevoz grad više neće uzeti “nijedno vozilo koje nije na prirodni gas ili električno vozilo”. А зашто је одустао ? Нека набавља онда таква возила. Возни парк је у таквом стању да не трпи: "одустајања", паузе, прекиде и слично у набавкама возила, тако да ово пре изгледа као изговор, него као увод у неку промишљену акцију.

  2. zoki
    11. фебруар 2020. 11:39

    METRO...KOJE GODINE ???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.