Učesnici pozorišnog festivala u Brčkom redom se povlače. Satirično pozorište „Kerempuh“ iz Zagreba obavestilo je predstavnike Susreta pozorišta u Brčkom, da se sa svojom predstavom “Darian, hrvatski kralj samopomoći” izuzimaju iz žiriranja i svih propratnih sadržaja.

Danas se oglasilo i Hrvatsko narodno kazalište Split koje obaveštava organizatore Susreta pozorišta u Brčkom da se izuzima iz konkurencije za nagrade.

„Sa zadovoljstvom smo odigrali predstavu „Usidrene“ na XXXVIII regionalnim Susretima pozorišta/kazališta u Brčkom i zahvaljujemo i publici i organizatorima Susreta na srdačnom prijemu, ali izuzimanjem iz konkurencije za nagrade želimo podržati kolegice i kolege koji su zbog etičkih i moralnih načela učinili isto“, kaže se u saopštenju.

Sinoć je na 38. Susretima pozorišta u Brčkom, odigrana predstava „Darian, hrvatski kralj samopomoći“ pozorišta „Kerempuh“ iz Zagreba, međutim, ansambl nije učestvovao na okruglom stolu nakon predstave i predstavnici ansambla su uputili saopštenje u kojem traže da budu izuzeti iz žiriranja i svih propratnih sadržaja festivala.

„Smatramo velikim propustom organizatora što nas na vreme nije obavestio o postojanju problema u vezi sa žirijem festivala, niti o postupcima drugih kazališta koji su pozvani na festival“, kaže se između ostalog u saopštenju pozorišta „Kerempuh“.

„Predstavu smo odlučili da odigramo iz poštovanja prema publici kojoj se uvek rado vraćamo i česti smo gosti ovog festivala. Ipak, u okolnostima (zbog svega navedenog), uz zahvalu na pozivu, Satiričko kazalište Kerempuh istupa iz službene konkurencije festivala i neće učestvovati u nikakvim propratnim sadržajima. Naše je učestvovanje završeno pljeskom publike“, zaključuje se.

Prvo je ekipa predstave „64“, autorke Tene Štivičić, Ateljea 212 uputila proglas u kom je navela da su predstavu, koju je režirala Alisa Stojanović, odigrali iz poštovanja prema publici, ali da ne žele da njihov rad ocenjuje član žirija, Branislav Lečić. Kokan Mladenović, reditelj predstave „Šindlerov lift“ i pisac Darko Cvijetić povukli su se sa Susreta pozorišta/kazališta u Brčkom zbog toga što je u žiriju glumac Branislav Lečić.

Učešće su juče otakazale i autorke „Sedam strahova“.

Komentara

  1. Đoka
    22. новембар 2021. 15:34

    Mafija ima svoju državu na čelu sa đilasom, vesićem, slinišom velikim, čitaj kurz. Toplo je u septičkoj jami ali smrde smrdi

  2. Фклтнскрпт
    23. новембар 2021. 18:34

    Лечић је могао добро да прође, ослобођен је на суду, а онда му је то било мало па је почео преко најгорих медија да се на примитиван начин руга жртви и улагује властима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.