Taksisti završili protest i od nedelje najavili “potpunu blokadu grada”

7
Foto: Tanjug

Nakon jednočasovne blokade ulica Kneza Miloša i Nemanjine, protest beogradskih taksista je završen. Oni su počeli da se razilaze, a saobraćaj u centru se normalizuje.

Aleksandar Bjelić iz Udruženja taksista Srbije je ponovio za N1 da su “glavni krivci što se zakon ne primenjuje ministri Branko Ružić i Aleksandar Antić”.

“Taj zakon se sprovodi selektivno – prema taksistima se u potpunosti primenjuje, prema onima koji ga krše se ne primenjuje”, rekao je on.

Bjelić kaže da će od nedelje “umesto četiri biti osam tačaka i poptuna blokada grada”.

“Mi se građanima izvinjavamo, ali tražimo da ministri i resorna ministarstva sprovode zakon. To je jedini zahtev”, rekao je Bjelić.

U protestu su učestvovali i Savez auto-taksi udruženja Srbije, Sindikat taksi vozača i autoprevoznika Nezavisnost, Pink, Luks, Beogradski vozači, Beonaksis, Čukaricki plavi, Žuti i Beotaksi.

Kako navode, proteste organizuju zbog toga što država ne sprovodi zakon protiv “privrednih društava i udruženja koja nezakonito, posredstvom aplikacija, obavljaju taksi prevoz”.

Beogradski taksisti su i danas protestnom vožnom, koja je počela u 13 časova, blokirali centar grada..

Taksisti su najavili da će protestne vožnje biti organizovane i u danima koji slede, i to od 13 do 15 časova, sve dok kako ističu, nadležni ne počnu da poštuju zakone koje su doneli.

Protestne vožnje krenule su sa četiri lokacije, ka centru Beograda, sa Obrenovačkog puta na Čukarici, od Bloka 70 na Novom Beogradu, Pionira na Paliluli i iz Kumodraške ulice na Voždovcu.

7 KOMENTARA

  1. Зашто се сада не примењује закон на таксисте, за све прекршаје које чине – пролазак на црвено, ометање јавног реда и мира… ??? Јесу ли они нека повлашћена групација за коју не важе саобраћајни прекршаји?

    • Loš sistem, esnaf koji gazi vreme prenaseljen divlji Beograd bez metroa… Mene čude ljudi koji se čudom čude stvarima koja su naša svakodnevnica. Dve žene su ubijene danas od strane sinova svojih, a vi brinete kako u ovom ćumezu od grada da stignete od tačke a do tačke b?

  2. Predlažem da taksisti krenu iz kontre – umesto blokade neka obustave svoje usluge građanima. Možda bi nekom i nedostajali. Ovako samo navlače gnev građana.

  3. Kakvo iživljavanje! Kome oni trebaju u tolikom broju? Oporezovati ih drastično!

  4. Време наплате вожње док возило стоји, (у гужви, на семафору,…), дефинитивно пролази.

Comments are closed.