Još deset dana do završetka konkursa za stipendije Hemofarm fondacije „Možeš i ti“

  0

  Najbolji studenti završne godine medicinskih, farmaceutskih, tehnoloških i tehničkih fakulteta elektro i mašinskog usmerenja imaju priliku da konkurišu za godišnje stipendije Hemofarm fondacije u okviru talent programa „Možeš i ti“. Konkurs je otvoren 4. oktobra i traje do 4. novembra i odnosi se na studente državnih univerziteta u Srbiji.

  Studenti koji su u dosadašnjem studiranju ostvarili prosek ocena najmanje 8,50 imaju priliku da se prijave za učešće u jednogodišnjem Programu za obrazovanje „Možeš i ti“ Hemofarm fondacije, koji obuhvata mesečnu stipendiju, mentorsku podršku i stručnu praksu u Srbiji i Nemačkoj. Takođe, uz podršku eksperata Hemofarma i Štade, stipendisti imaju šansu da unaprede svoja znanja i veštine, formalne i neformalne, koje su neophodni za dalji lični i profesionalni razvoj. Tokom ovih godinu dana, polaznici programa stiču i radno iskustvo u različitim sektorima i dodatni motiv da stečeno znanje primenjuju u Srbiji.

  „U svetu u kojem dobri poslovi mogu biti locirani bilo gde, u kojem postoji mogućnost pretraživanja putem interneta i gde se takmičite ne samo sa najboljima iz svoje zemlje, već  šire – regiona i celog sveta, najvažnija veština koju možete da ponudite je znanje. Obrazovanje je jedini pravi put ka mogućnostima i uspehu, a diploma ulaznica za bolje sutra. Mi već 28 godina ulažemo u mlade i njihovo obrazovanje razvijajući kod njih želju za celoživotnim učenjem, liderstvom i pripremajući ih da menjaju svet nabolje. Do danas smo podržali više od 3500 pojedinaca, od kojih su mnogi naše kolege. Verujemo da je ovaj program prava prilika za studente da se upoznaju sa načinom rada u kompaniji koja je lider na farmaceutskom tržištu i da zajedno sa nama brinu o zdravlju ljudi i njihovoj dobrobiti”, ističe Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm fondacije, povodom novog ciklusa podrške najboljim studentima.

  Stefan Stanković, doktor medicine i stipendista Hemofarm fondacije, koji je prošao kroz program „Možeš i ti“ ističe da mu je program omogućio da proširi znanje stečeno na fakultetu i da upozna ljude koji će mu biti podrška u daljoj karijeri.

  „Talent program „Možeš i ti“ Hemofarm fondacije je zaista šansa da promeniš život nabolje. Znanje i iskustvo se nesebično deli, a razgovori sa mentorom omogućili su mi da steknem uvid u vrednosti kompanije. Imao sam priliku da se upoznam i sa tim kako funkcioniše moderna farmaceutska kompanija – od ulaska sirovine u fabriku, proizvodnje, marketinga i prodaje. Imam sve preporuke za ovaj program“, kaže Stefan Stanković.     

  Program „Možeš i ti“ podržan je od strane Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj SR Nemačke (BMZ), Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i medicinskih, farmaceutskih, tehnološko-metalurških, hemijskih i fakulteta za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. Delovi programa realizuju se u partnerstvu sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ i fondacijom Konrad Adenauer.

  Više informacija i prijavu za konkurs potražite na veb-sajtu Hemofarm fondacije www.fondacijahemofarm.org.rs/srb/prijava.