Nikola Jokić je sinoć postigao 17 poena u četvrtoj četvrtini, poveo svoje Nagetse u pobedu protiv Čikago Bulsa i još jednom pokazao koliko je ozbiljna njegova kandidatura za MVP nagradu ove godine.

Meč je završio sa 39 poena, 14 skokova i devet asistencija, i na Zapadu, kada je reč o njegovim partijama, nema ništa novo. Svaka nova sezona bolja je od prethodne, i tako već pet i po godina u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Sa druge strane Atlantika, selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov je s momcima koji su mogli da igraju FIBA „prozore“ pretprošlog vikenda obezbedio učešće na Evrobasketu, a kao vrlo dobar poznavalac prilika u NBA ligi, Kokoškov je govorio o uspesima i dometima srpskog centra.

“Jokić ulazi u tih, to možda vi novinari bolje znate, ali verovatno u top pet najboljih igrača sveta i najdominantniji je centar. Njegova košarkaška svestranost je impresivna. Pravo je zadovoljstvo da ga ljubitelji košarke gledaju. Naravno, mi smo presrećni jer predstavlja našu, srpsku košarku i to je nešto što na najbolji način pokazuje kakav je ambasador srpske košarke. O njemu se dosta i priča i piše i velika je stvar što u najboljem svetlu reprezentuje Srbiju”, isakao je Kokoškov, a prenosi portal Nova.rs.

Kokoškov je bio selektor reprezentacije Slovenije koja je, predvođena Goranom Dragićem i Dončićem, 2017. godine osvojila zlato na Evropskom prvenstvu, pobedivši u finalu upravo Srbiju.

“Dončić je tog leta prvi put igrao za nacionalni tim, seniorski. On je realno i objektivno, bez obzira što je dve godine već igrao za Real Madrid, uz Gorana Dragića bio nosilac i vedeta reprezentacije i nešto što je za njega danas normalno. Ali tada je bio igrač iz rotacije u jednom vrlo dobrom i dominantnom timu Reala. Klinac koji sa 18 godina uđe u rotaciju, to je odlično, ali slovenačka reprezentacija mu je uz Dragića dala mogućnost da bude onaj ‘go to guy’, ili igrač oko koga će sve da se vrti“, rekao je Kokoškov.

„Mi nismo uspeli da ga ‘upropastimo’ za ta dva meseca, a rad sa reprezentacijom je mogućnost da igrači dobiju samopouzdanje i nadgrade se. Za njega to je veliko iskustvo i stepenica da uz Evropsko osvoji i Evroligu sa Realom. To je bila mogućnost da se prikaže za predstojeći draft. I za mene je to veliko zadovoljstvo jer je jedan od najboljih igrača na svetu, što je zaista sjajno. Ne vidi mu se kraj u igračkom napretku”, dodao je on.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.