JK Rouling objavljuje četiri nove knjige o magiji Harija Potera

0
Foto: Profimedia

Spisateljica JK Rouling, autorka serijala romana o dečaku čarobnjaku Hariju Poteru, najavila je četiri kratka nastavka knjige o svom najpoznatijem junaku, piše Gardijan.

Zaljubljenici u Harija Potera dobiće uvid u “bogatu istoriju” sveta čarobnjaka u novim knjigama koje istražuju poreklo magije. Njena izdavačka kuća “Pottermore Publishing” objaviće četiri e-knjige narednog meseca, koje će istražiti “tradicionalni folklor i magiju koja je u srcu priča o Hariju Poteru”.

Prema sajtu Pottermore.com, knjige su inspirisane izložbom britanske biblioteke pod nazivom “Hari Poter: Istorija magije”. Serijal će se zvati “Hari Poter: Putovanje kroz…” i biće zasnovan na lekcijama koje se uče školi za čarobnjake u Hogvortsu.

Prva knjiga biće objavljena 27. juna, i baviće se istraživanjem odbrane od mračnih veština i napitaka i herbiologiju.

“Izgleda da je deo ljudske prirode da želi da veruje u neverovatno. Smatramo da se istina i mit lako razlikuju danas, ali magične priče i priče oko njih i dalje nas fasciniraju – i one su centralni deo priče o Hariju Poteru, kao i Hari, Hermiona i Ron”, navodi se. “Pripremite se da još više zaronite u bogatu istoriju magije (bilo da je to vaš sopstveni svet magije, ili magičan svet koji je stvorila Džej Kej Rouling) sa novim serijalom kratkih e-knjiga.”

Nove knjige bi trebalo da pripadaju tzv. “non-fikšn” žanru. E-knjige će sadržati i beleške, rukopise, skice, navodi sajt, i “šanse da apsorbuju koloritne likove i znatiželjne incidente stvarne istorije magije u kompaktnijem obliku.”