Jezive scene u Kopenhagenu: Eriksen se srušio na teren, reanimirali ga, ali su stigle dobre vesti

0

Iskusni vezista Danske Kristijan Eriksen srušio se na teren u 45. minutu, nadomak leve aut-linije, posle čega je nastao tajac na Parken stadionu u Kopenhagenu.

Usledila je brza reakcija medicinskih službi, potom je krenula i reanimacija igrača. Svi igrači na terenu, ali i navijači na tribinama, kao i svi koji su prenos pratili uz TV bili su šokirani.

Eriksen je iznenada pao na teren prilikom izvođenja auta svog tima, ubrzo je bilo jasno da je situacija ozbiljna. Reagovali su igrači, odmah i svi medicinski radnici na terenu. Usledio je jeziv tajac…

U prvi mah je izgledalo da će epilog biti najgori, ali počele da stižu dobre vesti…

Utakmica je prekinuta, a igrači Finske su posle nekoliko minuta napustili teren. Nekoliko minuta kasnije i Eriksen je u pratnji svojih saigrača, ali sa čaršavima koji su stajali sa strane, napustio teren… UEFA je zvanično potvrdila da je meč prekinut, ali je to sada potpuno u drugom planu. Svi se nadaju pozitivnim vestima, kao i da ovo neće postati jedan od tragičnijih trenutaka u istoriji fudbala.

Ono što je svima vratilo nadu jeste najnovija fotografija, koja pokazuje da Eriksen drži ruku na čelu, kao i da deluje da se ipak vratio u svesno stanje.

Utakmica je kasnije nastavljena i završena je rezultatom 1:0 za Finsku, što je posle svega najmanje važno.