Jeremić: Samo jedinstvena opozicija se može suprotstaviti radikalskom zlu

0
Foto: Nedeljnik

(Beta) – Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da bi opozicija, ako odluči da učestvuje na izborima, trebalo da nastupi jedinstveno na svim nivoima, jer je to jedini način da se s vlasti “otera radikalsko zlo”.

Kako je saopštila Narodna stranka, Jeremić je u razgovoru sa gradjanima Kobišnice kod Negotina naveo da je aktuelnoj vlasti “agresija u krvi” i da bi većina gradjana, kojoj je svega preko glave – svojim glasovima podržala jedino zajedničku opozicionu listu.

“Režimu, kojem je najjači poriv agresija prema političkim protivnicima, slobodnim novinarima, manjinama i uopšte svima koji ne misle kao vlast, opozicija se mora suprotstaviti sa po jednom listom na svim izborima i sa jednim kandidatom za predsednika. To je preduslov da Srbiju konačno oslobodimo od radikalske pošasti, koja nas je u poslednjih nekoliko decenija skupo koštala”, kazao je on.

Kako je naveo, sve više gradjana ne želi vlast upletenu u organizovani kriminal i korupciju, koja je opljačkala sve što se opljačkati može i da se sada zadužuje u inostranstvu i krade novac iz kredita koje će vraćati naša deca.

Jeremić je pozvao gradjane Negotina da na lokalnim izborima u tom gradu, koji su zakazani za 17. oktobar, podrže listu Narodne stranke koju predvodi Krsta Stanković Njenjulović.

“Glasom za Stankovića Njenjulovića birate čoveka kojeg dobro poznajete, i koji će vam odgovarati za sve što radi. Ni ovaj put, kao ni prošli, ne znate ko je kandidat vlasti za gradonačelnika. Glas za SNS je u najboljem slučaju glas za mačku u džaku, i to besnu mačku, koju će vam poturiti Aleksandar Vučić i koja se danas krije iza njegovog imena”, rekao je lider Narodne stranke.

Stanković Njenjulović rekao je da će gradjani na izborima u Negotinu birati izmedju dve liste, Narodne stranke i SNS-a, jer su sve “ostale opozicione liste lažne i u službi režima i njihov cilj je rasipanje opozicionih glasova”.

“Najveći problem Negotina je iseljavanje i naš grad bi za nekoliko godina mogao da bude pust ako se nastavi pogubna naprednjačka politika. Narodna stranka ima ostvarene i stručne ljude za sve oblasti i, ako nam gradjani ukažu poverenje, garantujemo da ćemo oživeti i urediti Negotin i više nećete čuti odgovor ‘nismo nadležni’, nego ćemo rešavati probleme gradjana”, rekao je Stanković Njenjulović.

Potpredsednik Odbora Narodne stranke za sport i bivši reprezentativac Srbije u fudbalu Ognjen Koroman rekao je da je Negotin toliko uništen, da se prvo moraju rešiti osnovni problemi poput razrovanih ulica i redovnog snabdevanja električnom energijom okolnih sela.

“Ljudi nestaju iz Negotina jer neće da žive u takvim uslovima i, ako se tako nastavi, uskoro više neće biti ni dece kojoj bi trebalo obezbediti besplatne sportske aktivnosti”, rekao je Koroman.