Jeremić: “Po svoj prilici, imaćemo nove izbore i to je dobra vest. Treba da nastupimo uz mnogo više dogovaranja, a manje nametanja partnera”

0
(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da je “Dragan Đilas – po svoj prilici – uspeo da ubedi Aleksandra Vučića u nove izbore u Beogradu.

“I po svoj prilici, imaćemo nove izbore. To je dobra vest. Na novim izborima treba nastupiti uz mnogo više dogovoranja, a manje nametanja i ‘silovanja’ partnera”, rekao je Jeremić, a prenosi N1.

Na pitanje da li Narodna stranka izlazi na eventualne nove izbore u Beogradu, Jeremić je rekao da treba sačekati „da vidimo šta će da bude“ jer, kako kaže, ne “dogodi se uvek ono što Vučić kaže”. Jeremić je takađe demantovao navode da je Đilasa „dočekao na volej“ nakon njegovog razgovora sa Vučićem.

“Nisam dočekao Đilasa na volej, mnogo je razloga bilo da se kaže: ‘Čekaj, ne može više tako – sad sam sam odlučio i tako će da bude’. Ovo je bila samo poslednja stvar jer smo imali utisak, ne samo ja, već i mnogi drugi, da će eto Vučić odgovoriti pozitivno na njegov apel da izbegne gubitak legitimiteta”, rekao je Jeremić.

Lider Narodne stranke je konstatovao da “Vučić ima većinu u Beogradu i može da napravi vlast u gradu.

“I mene neko treba da ubedi da je Đilas otišao tamo i za sat vremena ga ubedio da tako nešto ne napravi”, rekao je Jeremić.

Jeremić ne smatra da je “Đilasova iznenadna odluka da ode kod Vučića jedini razlog za izborni rezultat opozicije na ponovljenim izborima i da je tu bilo i drugih razloga, ali da najmanje što je opozicija mogla da uradi jeste ono što su se dogovorili 4. aprila, a to je da se poštuju procedure i institucije”.