Jeremić: “Neću biti kandidat za poslanika na parlamentarnim izborima”

0
Printscreen/YouTube/ Newsmax Adria

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Kragujevcu da neće biti kandidat za narodnog poslanika na zajedničkoj listi koalicije Ujedinjena Srbija.

Odluku da na predstojećim izborima ne bude kandidat na listi, Jeremić je obrazložio rečima da to nije „pitanje liderstva“ i rekao da je prioritet koalicije da ima dobar tim, koji će u Srbiji izneti promene, prenosi N1.

„Mislim da ne postoji taj čovek koji može da pomeri Srbiju na bolje, ne postoji taj jedan jedini čovek, koji je u stanju da sve ono što je danas loše, preokreno na to da nam bude bolje. Srbiji su potrebne institucije, potreban je sistem“, istakao je on i naveo da u Narodnoj stranci postoji mnogo izuzetnih ljudi, koji su deo tima i koji svojom pojavom i biografijom garantuju da će u budućnosti Srbija biti bolja i uređenija.

Jeremić je rekao da će u ime Narodne stranke prvi na listi biti njen potpredsednik Miroslav Aleksić, kao i da su na listi još Siniša Kovačević, Sanda Rašković Ivić, Vladimir Gajić, Borislav Novaković, Vladeta Janković, glumac Branislav Tomašević, kao i mnogi ugledni i časni ljudi iz centralne Srbije, među kojima je i predsednik kragujevačkog odbora, dr Predrag Delić.

Upitan da li među kandidatima na zajedničkoj listi ima poznatih nestranačkih imena, Jeremić je odgovorio da bi “možda korektnije bilo da o tim ličnostima govore koalicioni partneri”. On je istakao i da će danas kao predsednik Narodne stranke, u Beogradu potpisati koalicioni sporazum sa ostalim članicama Ujedinjene Srbije i najavio, da već od sutra širom Srbije počinje prikupljanje potpisa građana.

“Danas je Sretenje i danas se s radošću i ponosom sećamo vožda Karađorđa. Upravo na današnji dan i potpisujemo koalicioni sporazum, možemo to nazvati i sretenjskim koalicionim sporazumom, mada nismo odlučili da ga i zvanično tako zovemo. Mnogo je simbolike u današnjem datumu i ja želim da sledeće Sretenje dočekamo u duhu sabornosti, a ne podeljeni kao danas. Naša lista, bez sumnje nosi najveću snagu i na njoj će biti najjača imena, koja će Srbiji doneti promene”, zaključio je Jeremić.