Jeremić: Brutalnost srpskih vlasti menja mišljenje mnogih u Evropi, duvaju drugačiji vetrovi…

4
Foto: Igor Pavićević

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da su brutalno okončavanje protesta i način na koji su sprovedeni izbori u Srbiji promenili mišljenje mnogih u Evropi, koji su sada sa daleko više pažnje počeli da posmatraju događaje u Srbiji, saopšteno je iz Narodne stranke.

Jeremić je za Newsmax Adria rekao da su “počeli da duvaju drugi vetrovi u Evropi i situacija je definitivno počela da se menja”.

Upitan da li je srpska opozicija spremna da sedne za sto sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem pod uslovom da dođe do ozbiljnog posredovanja Evrope, Jeremić je odgovorio potrvrdno, ali je dodao da se za to još nisu stekli uslovi.

“Zec je još u šumi. Ova inicijativa je lansirana u koordinaciji sa jednim brojem evropskih zvaničnika, ali ona još uvek nema dovoljan nivo diplomatske podrške da bismo mogli da govorimo o konkretnim koracima”, rekao je Jeremić.

Jeremić je juče apelovao na institucije Evropske unije da prioritetno i uz punu podršku država članica svom snagom svog moralnog i političkog uticaja obavežu režim Aleksandra Vučića na sveobuhvatne pregovore sa srpskom opozicijom pod okriljem EU koji bi bili usmereni na brzu obnovu medijskih sloboda i uspostavljanje vladavine prava u Srbiji.

4 KOMENTARA

  1. A kakva bi brutalnost tek bila kada bi vi dosli na vlast,vidi se po vasim botovima.Ljudi,pa oni hoce da postave ludu Radu za gradonacelnicu Beograda!

  2. Dokle vise valjas gluposti. Covjek koji je naocigled citavog svijeta uzimao mito, covjek koji je imao sansu, dok je bio na vlasti, da pokaze sta zna i umije, covjek koji se od novca poreznih obveznika skolovao u inostranstvu i koji je trebao i tokom protesta trebao da vidi da ga vise niko ne zeli, ima obraza da daje komentare i kritikuje ljude koji su najzad nesto(i to poprilicno) za Srbiju uradili. Covjece shvati realnost, spusti se na zemlju, vidi da te vise ozbiljno niko ne shvata i ne zeli. Medjutim evidentno je da on osim pokusaja da se bavi politikom( na zalost kao i mnogi njegovi’sabirci’) ni za jedan drugi posao nije sposoban. Oni to znaju za to se toliko i bore.

  3. “počeli da duvaju drugi vetrovi u Evrop”…

    neka se čuva da ga vetrovi neoduvaju !…

Comments are closed.