“Jedini sportista koji je bio vrstan poznavalac muzike, slikarstva, kulture…”: Kako se Srđan Gojković Gile oprostio od košarkaša Milenka Savovića

0
Printscreen/YouTube/Agape - Aleksandar Gajšek

Legendarni bivši košarkaš Partizana Milenko Savović preminuo je danas u 61. godini, potvrdio je košarkaški klub Partizan na zvaničnom tviter nalogu.

Savović je u školu – Jedanaestu beogradsku gimnaziju – išao sa Srđanom Gojkovićem Giletom, osnivačem rok benda “Električni orgazam”.

“Sale je bio jedan od mojih najbližih prijatelja. Znali smo se od prvog razreda gimnazije. Bio je vrhunski sportista, ali što je još važnije, bio je sjajan čovek”, rekao je Gojković, a prenosi Blic.

Njih dvojica su se sve vreme Savovićeve borbe sa koronavirusom čuli i dopisivali.

“Bili smo na vezi do pre nekoliko dana. A onda je prestao da odgovara na poruke. Iskreno, plašio sam se da bi ovo mogao da bude ishod. Ali sam verovao do kraja da će biti dobro. Bile su to kratke poruke koje smo razmenjivali poslednjih dana. Bodrio sam ga, a on mi je govorio kako je umoran. Želeo sam da zna da sam tu, da mu pružam podršku. Nisam želeo da ga zamaram dugim razgovorima. Nažalost, dogodio se ovakav ishod”, rekao je Gojković.

Savović je bio svedok nastajanja novog talasa ju-rok scene kada su se pojavili Šarlo Akrobata, Idoli, Električni orgazam, EKV, Disciplina kičme. Sa svim muzičarima Savović se ddružio u kultnom klubu Akademija.

“Pamtiću ga kao jedinog sportistu koji je bio vrstan poznavalac muzike, slikarstva, kulture uopšte! Bio je vanserijska ličnost. Voleo je rokenrol, dolazio je redovno na sve naše nastupe, bio je zaista sjajan čovek. Žao mi je”, rekao je Gojković.