“Jedine posledice osetili su oni koji su govorili o tome kroz medijsko blaćenje, pretnje, prisluškivanje, fizičke nasrtaje…”: Ne davimo Beograd podsetio da se danas navršava 4 godine od rušenja u Savamali

0
Foto: Logo

Inicijativa “Ne davimo Beograd” saopštila je da do danas, kada se navršava četiri godine od fantomskog rušenja objekata u kvartu Savamala, koju su “u izbornoj noći 2016. godine organizovali najviši gradski i državni čelnici, za četiri godine niko nije odgovarao za ovo delo, što jasno govori da je kriminalna politička elita iznad zakona i ispred interesa države i građana”. 

Inicijativa Ne davimo Beograd je podsetila da je zbog ovih dogadjaja prethodnih godina organizovala veliki broj masovnih protesta na kojima je zahtevano da svi počinioci odgovaraju, ali da je zauzvrat “naišla na angažovanje celog državnog sistema u odbrani svojih članova koji su učestvovali u rušenju i zataškavanju samog događaja”. 

“Iako su veliki pritisci javnosti i građana demaskirali kriminalni karakter naprednjačkog režima, do danas niko nije snosio ni pravne, ni političke posledice za ovaj bahati kriminalni čin. Ali posledice su osetili svi oni koji su govorili o ovom događaju kroz medijsko blaćenje, pritiske, pretnje, prisluškivanje telefona i fizičke nasrtaje koje je režim organizovao protiv nas”, navodi se u saopštenju. 

Inicijativa “Ne davimo Beograd” je ocenila da “zato što naše društvo nije uspelo da se izbori sa kriminalcima (uključenim u rušenje u Savamali) koji ne samo da su ostali na vodećim pozicijama u gradu i državi, već su i napredovali u državnom sistemu, danas smo svedoci da se pojedini mehanizmi megalomanske prevare Beograda na vodi, primenjuju i u drugim krajevima grada”.

Medju štetnim projektima, koji su usledili nakon rušenja u Savamali, Inicijativa “Ne davimo Beograd” je ubrojala i nameru za izgradnju gondole na Kalemegdanu, koncesiju i izgradnju spalionice na deponiji u Vinči, beskonačne koruptivne rekonstrukcije grada, izmeštanje javnog prevoza iz centra, muzička fontana, nerešavanje problema Savskog nasipa i zaštite od poplava.

“Na primeru Beograda na vodi i rušenja u Hercegovačkoj ulici, ali i na svemu onome što se dešava u svakodnevnim avanturama kriminalne vlasti, vidimo da je naša država oteta. Ogromnim zloupotrebama javnih funkcija, neprestanim kršenjima zakona, prisvajanjem institucija sistema, ucenama, nasiljem i pretnjama, kao i apsolutnom kontrolom i zloupotrebom medija, naša država je okupirana”, saopštila je Inicijativa “Ne davimo Beograd”.

Tokom izborne noći 24. aprila 2016. godine, posle upravo održanih izbora na kojima je Srpska napredna stranka proslavljala ubedljivu pobedu na parlamentarnim i lokalnim izborima, još nepoznate osobe sa fantomkama su bagerima srušile više privatnih objekata u beogradskom naselju Savamala, a slučajni prolaznici koji su to videli bili su “uhapšeni” odnosno vezani, i bili su im oduzeti telefoni, dok ceo posao nije bio priveden kraju.