Kada se došlo do finala NBA lige i uživanju se približio kraj, mnogi su počeli da govore i pišu o tome kako ligu učiniti još boljom i zanimljivijom. I dok su „padale glave“ trenera, ime Željka Obradovića prvo se diskretno, a onda sve smelije pojavljivalo u tekstovima američkih novinara i komentarima navijača ispod njih.

Tako je oduvana prašina sa ne tako starog, ali pomalo ignorisanog pitanja – da li je vreme da Željko Obradović ode u NBA ligu?

Njegova trenerska karijera počela je pre 29 godina i za to vreme radio je u Beogradu, Badaloni, Madridu, Trevizu, Atini i Istanbulu i da više ništa nije postigao, bilo bi dovoljno za jedan život. On je usput, radeći ono što voli i što živi, osvojio 16 nacionalnih titula, 11 kupova i devet puta je bio prvak Evrope. Sa reprezentacijom je bio prvak Evrope i sveta i finalista Olimpijskih igara. Nedostižno.

Zato se pitanje odlaska u NBA ligu može smatrati logičnim.

„Vidite, ja sam trenirao Željka i bio mi je pomoćnik, porodični smo prijatelji i kumovi, tako da mogu da kažem da ga dobro poznajem. U skladu sa tim mogu i da iznesem mišljenje da bi jedan pravi i veliki motiv za Željka, da u stabilnim i zrelim godinama nastavi da se bavi trenerskim poslom, bio odlazak u NBA ligu“, kaže za Nedeljnik Dušan Ivković,

Veliki tekst o Željku Obradoviću i njegovoj (ne)suđenoj narednoj destinaciji čitajte u rođendanskom broju Nedeljnika, na povećanom broju strana

Svi čitaoci na poklon dobijaju knjigu o Paji Vuisiću i novi broj Njujork tajmsa na srpskom

Digitalno izdanje dostupno je na nstore.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.