“Je..š ovo, želimo promene, muka nam je od svega”: Lejkersi i Klipersi tražili prekid NBA sezone, Lebron besan napustio sastanak

0
Profimedia

Što smo uživali u nastavku NBA lige, uživali smo. Plej-of je odložen, a čini se da je u pitanje dovedena i čitava sezona nakon brutalnog ranjavanja Džejkoba Blejka od strane policije u Viskonsinu.

Sve je počelo sinoć u 22 sata po našem vremenu kada su na parket u Orlandu na zagrevanje izašli samo košarkaši Orlando Medžika. Već je tada bilo jasno da Baksi ne misle izaći iz svlačionice, pa je vrh NBA lige sazvao hitan sastanak da se vidi kako nastaviti dalje.

Prema rečima reportera Athletica, Šemsa Čaranije, na sastanku je bilo mnogo tenzije, padale su teške reči, a Klipersi i Lejkersi su glasali da se prekine cela sezona.

Najglasniji je bio Lebron Džejms koji je iz protesta naprasno otišao sa tog sastanka, a odmah iza njega su iz sobe izašli svi predstavnici Klipersa i Lejkersa.

“Ostatak sezone je itekako upitan”, rekao je Čarania.

Lebron je nešto pre tog sastanka na Tviteru napisao:

“Je..š ovo! Tražimo promene. Dosta nam je!”

Potez NBA klubova inspirisao je i ostale, tako da su odložene utakmice i u američkim profesionalnim fudbalskim i bejzbol ligama.