“Javno sam linčovana i to nisam zaboravila. Morala sam da odem da bih sačuvala sebe…”

0
Printscreen/YouTube/eksi10

Čuvena i legendarna glumica Mira Furlan preminula je danas u 66. godini. Vest o smrti glumice objavljena je na njenom zvaničnom sajtu.

Furlan se usled turbulentnih događanja tokom raspada Jugoslavije preselila u Ameriku. Pre toga, krajem osamdesetih je zbog veze sa rediteljem Goranom Gajićem živela na relaciji Zagreb – Beograd što je tada bila “najgora moguća kombinacija”.

Mnogi su je prozivali i javno osuđivali zbog izbora, tako da je, prema vlastitom priznanju, morala da potraži pomoć psihijatra.

Furlan je tokom gostovanja 2008. godine u emisiji ‘Nedeljom u 2’ o tom razdoblju rekla: “Javno sam linčovana. Ljudi su upirali prstom u mene. Prozvali su me ‘shizoidnom’, osobom koja se ko zna kako ponaša na majčinoj sahrani. Nisam zaboravila, jer zaborav ne leči rane. Morala sam da odem da bih sačuvala sebe”, rekla je tada.

Nakon što je izgubila posao u zagrebačkom HNK-u, ali i stan koji je nasledila od bake, Furlan je krajem 1991. sa suprugom i sinom Markom Lavom otišla u Ameriku i tamo, kaže, prošla pravu emigrantsku priču.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari “vrsnog pedagoga” Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ