Janković o odbijanju da predsedava konstitutivnom sednicom: “To je bio izraz protesta, mi nismo izgubili izbore”

1
Foto: Nedeljnik

Profesor Vladeta Janković rekao je da je to što je juče odbio da predsedava konstitutivnom sednicom Skupštine Grada i što je vratio odbornički mandat “gest protesta u ime svih onih koji su mi poklonili svoje poverenje”.

“Ja sam to učinio upravo njih radi, misleći da zastupam ono što bi oni želeli. To je bio izraz protesta, jer su ti izbori bili dobijeni, mi njih nismo izgubili”, rekao je on.

Profesor Janković je juče odbio da predsedava konstitutivnom sednicom Skupštine Grada Beograda i vratio odbornički mandat. Rekao je da je dužan svojim biračima, kojih je bilo 200.000 u Beogradu, da „obrazloži i moli za razumevanje“.

„Ja sam to učinio upravo njih radi, misleći da zastupam ono što bi oni želeli. To je bio izraz protesta, jer su ti izbori bili dobijeni, mi njih nismo izgubili. Od 512 prigovora GIK, usvojena su dva, od 261 žalbe Upravnom sudu, usvojene su dve, kad to pogledate, jasno vam je da nije bilo šanse“, izjavio je on, prenosi N1.

Dodaje da je to bio “gest protesta u ime svih onih koji su mi poklonili svoje poverenje”.

“A s druge strane gest kojim sam pokušao da zaštitim njihovo dostojanstvo”, rekao je.

Prema njegovim rečima, tokom kampanje je vladao “duh optimizma”.

“Pozitivne vibracije su se osećale tokom čitave kampanje, bilo je i trenutaka kada me obuzimala zla slutnja, a na kraju imam iskustva u politici, znao sam s kim imam posla. Svi ljudi koji su stali iza mene, ja mislim da je to onaj bolji Beograd, čija je budućnost”, rekao Janković.

Na konstatatciju da ima i razočaranih njegovim postupkom, Janković je izjavio da mu je žao i da ne može da promeni njihovo raspoloženje.

“Pokušao sam da objasnim da sam to učinio njih radi, da izrazim protest što smo pkradeni. Izbori su nam ukradeni iz očiju, a sa druge strane da zaštitim njihovo dostojanstvo elementarno”, rekao je on.

Kako je rekao, “videli ste juče da više nema šale sa opozicijom”.

“Govorila je vrlo dobro, bili su jedinstveni, na mene su ostavili dobar utisak, ništa to neće biti onako kako je izgledalo, to su socijalisti videli. Što kraće bude trajao mandat ovog sastava, to bolje. Vesić ni od čega nije odustao i Vučić se time hvali, to mora da se zaustavi i ova tanka većina je dobar znak To samo znači da će se na nove izbore ići, a ako se na nove izbore bude išlo, nipošto se ne sme ići pod ovih uslovima”, rekao je Janković.

Na pitanje o gradonačelniku, rekao je da “ako bi bio Šapić, to znači da će novih izbora u gradu biti jako brzo”.

“Ako bi bio Vesić, u šta sumnjam, to bi bila jedna fatalna greška. Ako me pitate da prognoziram, a to je vrlo nezahvalno, ja slutim da će to biti neko treći. Ja bih rekao da će naći neku ličnost koja nije ni Šapić ni Vesić”, rekao je on.

Mišljenja je da se “Dačić precenjuje”.

“Njegov potencijal se precenjuje, potpuno je svejedno hoće li on biti u Vladi ili ne, Vučić neće izreći sankcije Rusiji, iz drugog razloga, a to je raspoloženje naroda”, rekao je Janković.

1 KOMENTAR

  1. “… jer su ti izbori bili dobijeni, mi njih nismo izgubili”. Koji to mi? I da su svi prigovori usvojeni – Koji to mi ?

Comments are closed.