“Ja sam u vladu ušao bogat”: Ministar koji je prijavio novi “mercedes” i 150.000 evra u bitkoinima

0
screenshot/tv vijesti

 (Beta) – Ministar finansija i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore Milojko Spajić kazao je povodom kupovine jednog od najnovijih automobila marke “mercedes” da je u Vladu “ušao bogat i da iskreno pomogne zemlji”, a ne da bi se obogatio.

Spajić je Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio da je kupio automobil marke “mercedes”, proizveden 2020. godine.

Na tu informaciju reagovao je lider Pokreta za promene Nebojša Medojević koji je na Tviteru poručio Spajiću da “što više kupuje” i da će se lakše “zapleniti kao imovina stečena kriminalom”, te da zna od kojih je para kupio automobile, i da će to znati i tužilaštvo.

Spajić je nakon objave lidera PzP-a kasno sinoć na Tviteru napisao da su “30 godina kupovali auta od državnih para” i da ih nisu “pitali kako je to moguće”.

“Mene pitate kako je moguće da sam za svoje, trudom zaradjene pare u Japanu i Singapuru, kupio auto da ne bih jahao državu i koristio službeno u privatne svrhe. I još sam bio drzak da to prijavim. Dosad se ulazilo u vladu da bi se obogatilo, a ja sam ušao bogat u Vladu da iskreno pomognem svojoj zemlji. Ako vam ne odgovaram kao ministar, smenite me na Skupštini”, napisao je Spajić na Tviteru.

Spajić je prijavio je da je kupio automobil marke “mercedes”, proizveden 2020. godine iz sredstava koja se nalaze na tekućim računima, prikazanim u izveštaju na dan 31. decembra 2020.

Spajić je ranije prijavio i da je vlasnik bitkoina čija je tržišna vrednost 150.000 evra, te da ima i nepunih 240.000 i malo više od 9.000 dolara na tekućem računu. Njegova ministarska plata iznosila je 1.291 evro.