Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da se sa 72 godine oseća mladim i živahnim i da misli da može lako da pobedi potencijalnog predsedničkog kandidata demokrata, 76-godišnjeg Džoa Bajdena, prenosi Politiko.

„Osećam se kao mladić. Baš sam mlad. Ne mogu da verujem, ja sam mlad živahan čovek“, rekao je Tramp novinaru koji ga je pitao koliko godina je previše za obavljanje funkcije predsednika SAD.

Tramp se potom nasmejao i kazao da po tom pitanju nije siguran za Bajdena, trenutno drugog najstarijeg učesnika predsedničke trke, iza senatora Bernija Sandersa. „Ne znam za Džoa (Bajdena)“, rekao je Tramp, ali je dodao da nikada ne bi rekao za bilo koga da je prestar da bude predsednik.

Tramp je istakao da je očigledna razlika u energiji koju imaju Bajden i Berni Sanders, i on, iako su po godinama bliski, te je na pitanje kakvom se ishodu nada iz trke sa Bajdenom rekao: „Mislim da ga lagano pobeđujemo.“

Na pitanje novinara o Mulerovom izveštaju, Tramp je rekao da je kriv „samo zašto što je dobar predsednik“, a da je sramota što demokrate to ne uviđaju

Bajden je pre nekoliko dana saopštio da ulazi u trku za predsednika SAD na izborima 2020. godine, a za nominaciju će se boriti sa brojnim kandidatima Demokratske stranke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.