“Ja sam jedna od tih koja je mislila da je zaražena. Ne znam ko nije na početku to pomislio…”

1
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/EV)

Zamenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević govorila je za TV Pink o uvođenju testiranja na zahtev i strahu koji su građani imali, misleći da su baš oni zaraženi.

“Ja sam jedna od tih koja je mislila… Na samom početku”, rekla je dr Kisić Tepavčević.

Ona je istakla da je zatim podvrgnuta testiranju i da je test bio negativan.

“Ne znam čoveka koji to za sebe nije pomislio na početku”, rekla je ona.

Ona je izjavila da će biti drugog talasa epidemije ako koronavirus “preživi” na južnoj hemisferi i ponovo se vrati, ali da se sada zna šta treba preduzimati čak i bez vakcine.

Kisić Tepavčević je za televiziju Pink rekla da se više neće ponoviti tako jak udar epidemije koronavirusa, kao što je to bilo prvi put ove godine, i da ne treba sa panikom razmišljati o drugom talasu koji je vrlo verovatan.

“Rezultati koje smo postigli pokazuju kako nam je spreman zdravstveni sistem i kako smo ga ojačali tokom pandemije”, rekla je Kisić Tepavčević.

Ona je rekla da se epidemije ciklično javljaju i da će to najverovatnije biti slučaj sa koronavirusom, ali da “po definiciji epidemija nije veliki broj obolelih nego broj koji je neuobičajen za određeni vremenski period”.

Kisić Tepavčević je rekla da u Srbiji još nije završen prvi talas epidemije koronavirusa i da ima još nekoliko pacijenata sa težom kliničkom slikom, odnosno onih koji su na respiratorima.

(Beta)

1 KOMENTAR

Comments are closed.