Spasilačke službe izvukle su jutros posmrtne ostatke iranskog predsednika Ebrahima Raisija i još osam osoba koje su putovale helikopterom koji se srušio na severozapadu zemlje, saopštio je Crveni polumesec.

U toku je prebacivanje tela u Tabriz, veliki grad na severozapadu Irana, rekao je za državnu televiziju šef Crvenog polumeseca Pirhosein Kulivand i objavio kraj operacija potrage.

Iranski predsednik Ebrahim Raisi, ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahijan i drugi zvaničnici poginuli su u padu helikoptera koji je nestao juče popodne dok je nadletao planinsku i šumovitu oblast na severozapadu zemlje, po teškim vremenskim uslovima – kišom i gustom maglom.

Potraga za srušenim helikopterom trajala je celu noć.

Olupina je nađena u zoru, a spasioci su ubrzo rekli da nema nikakvog znaka života u srušenoj letelici, izvestila je državna televizija.

Među poginulim su i guverner provincije Istočni Azerbejdžan, glavni imam oblasti, kao i šef obezbeđenja predsednika Irana i tri člana posade.

Iranski predsednik Raisi vraćao se juče sa delegacijom posle ceremonije otvaranja brane na granici Irana i Azerbejdžana na kojoj je učestvovao sa svojim azerbejdžanskim kolegom Ilhamom Alijevim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.