Izraelska vojska negirala je da su njene specijalne snage koje su u subotu spasile četvoro talaca zatočenih u centralnom delu Gaze koristile kamion za humanitarnu pomoć.

„Naše specijalne snage nisu ušle u područje Nuseirat ni u kakvom automobilu, ni kamionu za pomoć“, objavio je na društvenoj mreži Iks vojni portparol Avihaj Adrai.

On je dodao da je izraelske snage nisu koristile ni plutajući dok koji su izgradile SAD i postavile ga u Sredozemnom moru u centralnom delu Gaze.

Jučerašnja operacija oslobađanja talaca bila je najveća od početka rata Izraela i Hamasa. Taoci su oslobođeni u centralnoj Gazi u žestokom napadu iz vazduha sa kopna.

Zdravstveni zvaničnici u Gazi su rekli da je najmanje 210 Palestinca ubijeno.

Izraelska vojska je saopštila da je oslobodila Nou Argamani, Almoga Meira Jana, Andreja Kozlova i Šlomija Ziva tokom operacije usred dana u srcu Nuseirata u upadima na dve lokacije odjednom i pod vatrom.

Odmah je objavljeno svi taoci su dobro. Oni su helikopterom prebačeni na medicinsku kontrolu i potom se sastali svojim porodicama posle 246 dana u zatočeništvu.

Otmica Noe Argamani

O Noi Argamani domaći i strani mediji su često pisali pošto je oteta, poput trojice drugih, sa muzičkog festivala na otvorenom u blizini granice Pojasa Gaze.

Objavljen je i video snimak njene otmice na kojem se vidi kako sedi između dva muškaraca na motoru i viče: „Nemojte me ubiti“.

Njena majka Liora, obolela od tumora mozga, je objavila video moleći da vidi svoju kćerku i ta molba joj se ispunila.

Otac oslobođenog taoca Almoga Meira Jana preminuo je međutim samo nekoliko sati pre nego što je porodica saznala da joj se sin vraća kući.

Izraelski mediji preneli su danas izjavu sestre preminulog koja je rekla da joj je brat umro od žalosti za otetim sinom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.