Izraelska avijacija nastavila je bombardovanje položaja Hamasa.

Poginulo je namanje četvoro Palestinaca u izbegličkom kampu u Pojasu Gaze. Pogođena je i jedna džamija, kako tvrde izraelski izvori.

Jedanaest Palestinaca je izgubilo život u Zapadnoj obali u sukobima sa izraelskom policijom.

Broj žrtava se svakog dana povećava. Od ponedeljka u Gazi su ubijene najmanje 132 osobe, među kojima 32 dece i 21 žena, a 950 osoba je ranjeno, saopštili su palestinski medicinski zvaničnici.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu rekao je da su čelnici Hamasa pomisli da mogu da pobegnu, ističući da ih vojska te zemlje može „sustići bilo gde“.

Američka administracija predsednika Džozefa Bajdena obavestila je Кongres ove nedelje da će poslati finansijsku pomoć od 10 miliona dolara Palestincima sa ciljem promovisanja mira sa Izraelom iako besne sukobi između dve strane,

Pomoć će biti upućena palestinskim grupama na Zapadnoj obali i u Gazi kako bi se pomogli projekti saradnje i pomirenja sa Izraelcima, prenosi AP.

Stejt department je saopštio da je ova suma deo mnogo većeg iznosa od 100 miliona dolara koju je američka administracija odobrila za Palestince početkom godine, poništivši tako skoro potpuno ukidanje podrške tokom mandata Donalda Trampa, navodi Asošieted pres.

Predsednik palestinske samouprave Mahmud Abas pozvao je juče Sjedinjene Američke Države da intervenišu i zaustave, kkao navodi, izraelsku agresiju na Zapadnoj obali i u Pojasu Gaze, saopšteno je iz njegove kancelarije.

Razmena raketnih udara usledila je nakon izbijanja nemira u blizini džamije Al-Aksa u jerusalimskom Starom gradu početkom maja.

Ovo je najveća kriza od sukoba 2014. godine.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.