Izložbom na Cvetnom trgu u Beogradu najavljen ARLEMM 2021

0
Foto: Ivan Zupanc

Na Cvetnom trgu u Beogradu otvorena je izložba fotografija ARLEMM UMETNIČKI KARAVAN, koje prikazuju prvih dvanaest godina u životu Ariljske letnje muzičke manifestacije. Izložbom je označen početak manifestacije ARLEMM 2021.

Dešavanja sa ovogodišnjeg ARLEMM-a biće prenošena uživo putem Telenor mreže. Svi koji požele, gde god da se nalaze, moći će da prate koncerte i ostale sadržaje manifestacije na Telenorovom YouTube kanalu.

Foto: Ivan Zupanc

Izložba se u Beogradu nalazi istovremeno na dve atraktivne gradske lokacije – na Cvetnom trgu i na savskoj promenadi „Beograda na vodi“, a svoj put posle Beograda izložba nastavlja do Arilja, gde stiže 17. jula na dan otvaranja ARLEMM MANIFESTACIJE.

„ARLEMM predstavlja jedinstven doživljaj sa kvalitetnim muzičkim programom, u umetnički i eko uređenom prirodnom ambijentu, koji će ove godine oplemeniti nastupi Stefana Milenkovića sa orkestrom Kamerata Akademika koji će na otvaranju ARLEMMa 17. jula u Arilju izvoditi čuvenu Karminu buranu. Na ostrvu Uski Vir, na obalama Rzava – najčistije reke u Srbiji, ovog leta slušaćemo Balkanopolis Slobodana Trkulje, Anu Ćurčin, Ortodoks Kelts i mnoge druge“, kaže Dragutin Mladenović pozivajući publiku da poseti Arilje.

Foto: Ivan Zupanc

Centralno mesto ARLEMM-a čine edukativni programi u kojima eminentni profesori i predavači umetničke muzike i primenjenih umetnosti, svakodnevno održavaju radionice za talentovanu decu i mlade koji dolaze u Arilje iz celog sveta.

Sa više od 100 održanih edukativnih radionica, 150 koncerata i 4000 individualnih časova nastave, ARLEMM zauzima vodeće mesto u kulturno-umetničkim događajima Srbije već više od jedne decenije. Realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Biblioteke i Opštine Arilje, SOKOJ-a, kompanija Extreme intimo i Telenor.