Izložba „Zaštićeni predeli Srbije“ na Sava Promenadi

  1
  Izložba Zaštićeni predeli Srbije na Sava Promenadi

  Otkrivamo najlepša prirodna blaga

  Omiljeno beogradsko šetalište Sava Promenada od 4. jula biće prošarano fotografijama najlepših zaštićenih predela Srbije u okviru istoimene izložbe. Kompanija Belgrade Waterfront, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, predstaviće izuzetne prirodne lepote svih krajeva naše zemlje, a u centru pažnje ovog puta naći će se nacionalni parkovi i parkovi prirode.

  Fotografije zaštićenih prirodnih retkosti Srbije obogatiće šetalište pored Save svojom raznolikošću. Šume, izvori i jedinstveni divlji svet neprocenjivo su nacionalno blago, posebno imajući u vidu da su pojedine životinje koje šetaju našim predelima već gotovo nestale u drugim delovima Evrope. Izložba „Zaštićeni predeli Srbije“ prikazaće neke od najlepših klisura, pećina, vodopada, kamenih mostova, slapova, čak i onih najskrivenijih i teško pristupačnih oblasti.

  Prolaznici će moći da razgledaju posebno privlačne nacionalne parkove, kakva je Fruška gora, pitoma i prepuna školjki i morskih fosila, budući da je u davnoj geološkoj prošlosti bila ostrvo u okeanu. Đerdap objedinjuje fascinantnu klisuru Dunava, šumovite planine raskošnog biodiverziteta i ogromno arheološko blago, dok je Tara oličenje netaknute prirode s jedinstvenim vidikovcima i kanjonom smaragdne reke Drine. Veoma popularan i posećen Kopaonik nam daruje brojne lekovite vode, dok je Šar-planina carstvo ledničkih jezera i prekrasnih leptira. Graciozno zelenilo Srbije biće prikazano kroz 41 fotografiju, pružajući uživanje u najneobičnijim i najlepšim predelima Srbije.

  Dođite da zajedno otkrijemo nacionalne prirodne lepote Srbije!

  1 KOMENTAR

  1. Kakav cinizam naprednjaka, prave ovakvu izložbu a u stvari su uništitelji 800 reka i potoka koje pretvaraju u pustoš, uništavajući biljni i životinjski svet, svojim minielektranama.Sprečavaju seljake da na iskonski način koriste potok za pijaću vodu, napajanje stoke i kao izvor hrane uz čuvanje biodiverziteta istih. A ova promenada je promenada za naprednjake koji imaju obavezu pojavljivanja na njoj u cilju predstavljanja navodne žeđi Beograđana za ovim prostorom. Cinici uzivajte u ovim lazima.

  Comments are closed.