Socijaldemokratska stranka (SDS) Borisa Tadića ocenila je danas da je poslednji trenutak za izgradnju jake opozicione infrastrukture i apelovala na rukovodstvo Demokratske stranke (DS) da se zvanično izjasni o daljem procesu ujedinjenja sa SDS do kraja meseca.

„Smatramo da je svako dalje odlaganje odluke u ovakvim okolnostima neodgovorno i da ujedinjenje ne sme biti podredjeno unutarstranačkim sukobima i borbama za funkcije, jer time samo jača Vučićev režim“, navela je SDS.

Ta stranka je dodala da je godinama upozoravala na sistematsko uništavanje opozicije i insistirala na projektu ujedinjenja DS, ali da je taj proces zaustavljen upravo od aktuelnog rukovodsta demokrata i da je tako izgubljeno dragoceno vreme za stvaranje jake opozicione stranke.

„Podsećamo da predsednik DS Zoran Lutovac još od prošle godine nije zakazao nijednu sednicu zajedničkih organa naše unije i da su najviši funkcioneri te stranke stavove o ujedinjenju iznosili isključivo u medijima. Nažalost, čak i tako izneti stavovi su bili oprečni i prilagodjavani unutrašnjim sukobima u DS, umesto alarmantnoj potrebi izgradnje opozicione infrastrukture“, dodala je SDS.

SDS je ocenila da je još jedno uzaludno trošenje energije gradjana na protestima pokazalo neophodnost konsolidovanja opozicije, kao i to da su svi načini borbe protiv vlasti u poslednjih osam godina bili pogrešni.

„I dalje ostajemo dosledno pri našem stavu da je jedini uspešan put izgradnja jake stranke i udruživanje stranačkih infrastruktura, a ne udruživanje na nivou foruma nomenklatura pojedinačnih stranaka“, dodala je SDS.

(Beta)

Komentar(1)

  1. Bobby
    20. јул 2020. 18:57

    Можеш у песку да се играш сам. Можеш и да се играш са неким ко хоће са тобом да се игра. Али не можеп да се играш са неким ко са тобом неће да се игра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.