Izdvojene premijere hit filmova i serija koje u maju stižu na HBO i Cinemax kanale

0
Formatoriginal / Alamy / Alamy / Profimedia

PREMIJERE NOVIH SERIJA I NOVIH SEZONA SERIJA:

NA TERAPIJI IV (In Treatment IV)

Premijera 24. maja u 20.00h na HBO-u

Ponedeljkom i utorkom nove epizode u 20.00h na HBO-u

HBO GO premijera je 24. maja

Glume: Uzo Aduba, Entoni Ramos

Dramska serija „Na terapiji“, koja je osvojila Emi nagradu, vraća se sa četvrtom sezonom. Dobitnica Emi nagrade, Uzo Abuba („Gospođa Amerika“, „Crno više nije u modi“), igra glavnu ulogu u ovoj sezoni – pronicljivu i saosećajnu terapeutkinju dr Bruk Tejlor. Nastavak serije se odvija u današnjem Los Anđelesu, a Bruk pomaže novim pacijentima u vezi sa raznim brigama koje opterećuju savremenog čoveka. Problemi poput globalne pandemije i aktuelnih društvenih i kulturoloških previranja predstavljaju okvir za posao dr Tejlor, koja se istovremeno suočava sa komplikacijama u privatnom životu.    

KAO PRAVA DEVOJKA III (The Girlfriend Experience III)

Premijera 3. maja na HBO GO-u

Ponedeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Džulija Goldani Teles, Oliver Masuči, Frenk Dilan, Danijel Bets, Armin Karima

Serija „Kao prava devojka“ istražuje odnose između devojaka koje rade kao ekskluzivna poslovna pratnja i njihovih klijenata koji dobijaju mnogo više od seksa. To su žene koje pružaju “iskustvo prave veze” – emotivnu i seksualnu vezu za veoma visoku cenu. Treća sezona ove serije odvija se u okviru londonske tehnološke scene. Ajris je neuronaučnica koja počinje da istražuje transakcioni svet i iskustva, da bi se našla u misterioznom lavirintu odnosa koje sama stvara. Ajris ubrzo shvata da joj seanse sa klijentima pružaju prednost u tehnološkom svetu i obrnuto. Ona počinje da se pita da li su njeni postupci posledica slobodne volje ili nečeg potpuno drugog, i posvećuje se istraživanju ove teme.

CRNA DAMA IZVODI SKEČEVE II (A Black Lady Sketch Show II)

Premijera 28. maja u 21.30h na HBO 3

Petkom nova epizoda u 21.30h na HBO 3

Subotom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Robin Tidi, Kvinta Branson, Gabrijela Denis, Ešli Nikol Blek

Scenaristkinja Robin Tidi i izvršna producentkinja Isa Rej predstavljaju narativnu seriju smeštenu u bezgraničnoj magičnoj stvarnosti prepunoj dinamičnih, urnebesnih likova i slavnih gostiju. Skečeve izvode najpoznatije crne komičarke uključujući Robin Tidi, Ešli Nikol Blek, Gabrijelu Denis i Kvintu Branson.

FARGO IV (Fargo IV)

Premijera 2. maja u 22.00h na HBO 3

Nedeljom nova epizoda u 22.00h na HBO 3

Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Kris Rok, Džesi Bakli, Džejson Švarcman, Ben Višo, Džek Hjuston

Četvrta sezona serije “Fargo” se odvija u Kanzas Sitiju 1950. i prati dve kriminalne organizacije koje su, boreći se za delić američkog sna, sklopile nestabilno primirje. One zajedno kontrolišu alternativnu ekonomiju eksploatacije, iznude i droge. U pokušaju da održi primirje, Loj Kenon, vođa afroameričke mafijaške porodice, predao je svog najmlađeg sina Sačela svom neprijatelju Donatelu Fadi, vođi italijanske mafije. Zauzvrat, Donatelo je Loju predao svog najmlađeg sina Ziroa. Priča o imigraciji, asimilaciji i moći prepliće se sa pričama o Džostu Fadi, impulsivnom i obesnom nasledniku mafijaške porodice Fada; Donatelovom usvojenom sinu Rabaju Miliganu; detektivu Odisu Vefu; Oreti Mejflauer i federalnom maršalu Diku “Defiju” Vikveru. 

AMERIČKA PRIČA III (All American III)

Premijera 22. maja u 19.15h na HBO 3

Subotom nova epizoda u 19.15h na HBO 3

Utorkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Danijel Ezra, Bre-Z, Greta Oniogu, Samanta Logan, Majkl Evans Beling

Spenser Džejms je perspektivna srednjoškolska zvezda američkog fudbala i odličan je učenik u srednjoj školi Saut Krenšo. Kompton je mesto koje za njega predstavlja dom. Ali kada ga Bili Bejker, fudbalski trener iz srednje škole Beverli, angažuje da igra za tim na Beverli Hilsu, Spenserova majka Grejs i njegov najbolji prijatelj Kup, ubede ga da je to prilika koju ne sme da propusti. Sada Spenser mora da balansira između dva sveta, južnih četvrti koje poznaje i bogatih kvartova Beverli Hilsa koji mu nude priliku za bolji život. Spenser se loše snalazi u novom okruženju kada se useli kod Bilija i njegove porodice da bi obezbedio transfer na Beverli. Serija je inspirisana životom profesionalnog igrača američkog fudbala, Spensera Pejsingera.  

MAJANSKI BAJKERI III (Mayans MC III)

Premijera 20. maja u 22.50h na HBO 3

Četvrtkom nova epizoda u 21.50h na HBO3

Sredom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Džej-Di Pardo, Klejton Kardenas, Sara Bolger, Majkl Irbi, Karla Barata

“Majanski bajkeri” je sledeće poglavlje sage o “Sinovima anarhije”. U svetu posle Džeksa Telera, Ezikil “Ez” Rejes izlazi iz zatvora i postaje član motorističkog kluba “Majanski bajkeri” na granici između Kalifornije i Meksika. Ez, nadareni sin ponosne latino porodice i nekada perspektivni mladić, shvata da njegovu potragu za američkim snom uništava pogranično nasilje. Gradeći novi identitet u svom malom gradu, Ezova želja za osvetom odvešće ga na životni put kojim nije želeo da krene, ali koji nije mogao da izbegne.

NOVE EPIZODE HIT SERIJA:

NEMOGUĆE (The Nevers)

Ponedeljkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u

Ponedeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Lora Doneli, En Skeli, Olivija Vilijams, Džejms Norton, Tom Rajli

Tokom poslednjih godina vladavine kraljice Viktorije, u Londonu se pojavljuju “Odabrani”: ljudi – uglavnom žene – koji iznenada počinju da pokazuju natprirodne sposobnosti – neke od tih sposobnosti su simpatične, a neke zabrinjavajuće. Među Odabranima su Amalija Tru (Lora Doneli), misteriozna, temperamentna udovica, i Penans Ader (En Skeli), talentovana mlada izumiteljka. Njih dve su zaštitnice ove nove potlačene klase. One istovremeno pokušavaju da stvore utočište za Odabrane i bore se protiv sila… pa, gotovo svih sila – u želji da naprave prostora za one koje istorija ne može da prihvati. 

MER IZ ISTAUNA (Mare Of Easttown)

Ponedeljkom nova epizoda u 21.00h na HBO-u

Ponedeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Kejt Vinslet, Džulijen Nikolson, Džin Smart, Enguri Rajs, Evan Piters

U ovoj limitiranoj seriji, Kejt Vinslet tumači ulogu Mer Šijan, detektivke iz malog grada u Pensilvaniji koja istražuje lokalno ubistvo, dok se njen privatni život raspada. „Mer iz Istauna“ govori o mračnoj strani blisko povezane zajednice i istražuje kako porodične tragedije iz prošlosti definišu sadašnjost.

SLUŠKINJINA PRIČA IV (The Handmaid’s Tale IV)

Petkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u

Četvrtkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Elizabet Mos, Džozef Fajns, Ivon Strahovski, Samira Vajli, Aleksis Bledel, En Daud

U novoj sezoni, Džun (Elizabet Mos) uzvraća udarac Gileadu kao žestoka predvodnica pobunjenika, ali rizici koje preuzima donose neočekivane i opasne nove izazove. Njena potraga za pravdom i osvetom preti da je potpuno obuzme i uništi njene najdragocenije odnose.

MI DECA SA STANICE ZOO (We Children Of Bahnhoff Zoo)

Utorkom nova epizoda u 20.45h na HBO-u

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Jana Mekinon, Mikelanđelo Fortuci, Lea Drinda, Lena Urzendovski, Jeremijas Majer, Bruno Aleksander

Kristijana, Stela, Babsi, Aksel, Mihi i Beno se pronalaze u uzbudljivim klubovima i na andergraund žurkama u Berlinu. Oni su jaki, hrabri i ludo se provode u ovom „raju” – koji se u početku čini kao izobilje boja, izazova i uzbuđenja. Glavna u grupi je Kristijana, čiji život se srušio nakon razvoda njenih roditelja. Ona beži od kuće i ubrzo počinje da tone u zavodljivi svet podzemlja. Dok se grupa prijatelja zbližava, u neprestanoj potrazi za novim hedonizmom, oni zajedno prolaze kroz euforične uspone i mračne, opasne padove. I dok se njihovi odnosi produbljuju i slamaju, njihove individualne traume ih vuku na dno vrtloga iz kojeg neki od njih nikada neće uspeti da izađu.

PRIJATELJI (Friends)

Svakog radnog dana po dve epizode u 12.30h na HBO 2

Maratoni subotom od 13.30h na HBO 3

Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Dženifer Aniston, Kortni Koks, Lisa Kudrou, Mat Leblank, Metju Peri, Dejvid Švimer

Upoznajte šestoro bliskih prijatelja koji žive u Njujorku i suočavaju se sa svim nesigurnostima i apsurdima zrelog doba. Ova britka, sofisticirana serija pruža urnebesni osvrt na veze i posao u ovom velikom gradu. Rejčel, Monika, Fibi, Džoi, Čendler i Ros shvataju da potraga za srećom donosi mnogo više pitanja nego odgovora. Ali, dok pokušavaju da pronađu smisao duboko u sebi, oni takođe brinu jedni o drugima tokom ovog uzbudljivog perioda života, kada sve izgleda moguće – dok god imaju Prijatelje.

BETVUMEN II (Batwoman II)

Sredom nova epizoda u 22.00h na HBO 3

Utorkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Đavisija Lezli, Rejčel Skarsten, Megan Tendi, Nikol Kang, Kamrus Džonson

Tri godine nakon Betmenovog misterioznog nestanka, Gotam je grad bez nade. Bez Osvetnika sa plaštom, policiju Gotam Sitija su okupirale i nadjačale kriminalne bande. Tu je i Džejkob Kejn, direktor firme za privatno obezbeđenje “Krous” (Vrane), jedine institucije koja sada štiti grad naoružanim i obučenim policajcima. Pre mnogo godina, Džejkobova prva žena i ćerka stradale su u unakrsnoj vatri kriminalnih bandi u Gotamu. On je tada poslao svoju jedinu preživelu ćerku, Kejt Kejn, daleko od Gotam Sitija radi njene bezbednosti. Nakon otpuštanja iz vojne službe zbog nečasnog ponašanja i višegodišnje brutalne vojne obuke, Kejt se vraća kući kad banda po imenu “Alisa u zemlji čuda” izvrši napad na njenog oca i njegovu firmu za obezbeđenje, kidnapujući jednu od njihovih najboljih policajki, Sofi Mur. U nameri da pomogne svojoj porodici i gradu, Kejt će morati da postane nešto što njen otac prezire – mračni vitez osvetnik. Uz pomoć saosećajne polu-sestre, Meri, i veštog Luka Foksa, sina Lušesa Foksa, tehnološkog gurua kompanije Vejn enterprajzis, Kejt Kejn nastavlja stopama svog nestalog rođaka, Brusa Vejna, u ulozi Bet-žene.

GRAD NA BRDU II (City On A Hill II)

Ponedeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Aldis Hodž, Kevin Bejkon

Serija “Grad na brdu” smeštena je u Boston ranih 1990-ih, kada je grad vrveo od nasilnih kriminalaca ohrabenih lokalnom policijom, a korupcija i rasizam su bili standard – sve dok nije došlo do iznenadne promene. Ova drama je slobodna interpretacija takozvanog “Bostonskog čuda” i prati okružnog tužioca, Afroamerikanca Dekorsija Vorda (Aldis Hodž), koji dolazi iz Bruklina u želji da donese promenu. On sklapa neobičan savez sa korumpiranim ali cenjenim veteranom FBI-ja, Džekijem Rorom (Kevin Bejkon), koji želi da očuva trenutno stanje. Oni se zajedno suprotstave porodici naoružanih kradljivaca automobila u slučaju koji uključuje, a zatim i kompletno preokreće, ceo sistem krivičnog pravosuđa u Bostonu.

OTKRIĆE VEŠTICA II (A Discovery Of Witches II)

Utorkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u

Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Teresa Palmer, Metju Gud

Na početku druge sezone, Metju (Metju Gud) i Dajana (Tereza Palmer) se nalaze na ulicama elizabetanskog Londona, krijući se u vremenu od Udruženja. Oni traže moćnu vešticu koja će pomoći Dajani da kontroliše svoju čaroliju u potrazi za neuhvatljivom Knjigom života. U sadašnjosti, Dajanine drage tetke, Sara i Em, pronalaze utočište kod ozloglašene Izabu de Klermon, u njenom porodičnom domu Set-Tur. U međuvremenu, u Oksfordu, Markus i Mirijam preuzimaju Metjuovu dužnost i pokušavaju da zaštite demone, Natanijela i Sofi, čija trudnoća napreduje. Gerbert, Noks, Satu i Domeniko uporno pokušavaju da pronađu bilo kakav trag u vezi sa Dajaninim i Metjuovim nestankom, ali i sa tajnama koje njihovi saveznici kriju.  

MLADI ŠELDON IV (Young Sheldon IV)

Subotom nova epizoda u 12.30h na HBO 3

Petkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Ijan Armitidž, Zoi Peri, Lens Barber, Montana Džordan, Rejgan Revord

Mladom Šeldonu Kuperu nije lako da odrasta u istočnom Teksasu. Biti jedini u generaciji čiji je um sposoban da shvati naprednu matematiku i nauku nije baš naročito korisno u zemlji u kojoj vladaju crkva i fudbal. Dok se ranjivi, nadareni i donekle naivni Šeldon privikava na svet u kome živi, njegova prilično normalna porodica mora da nađe način da se navikne na njega. Tokom 12 godina emitovanja serije „Štreberi“, publika je imala prilike da upozna legendarnog, ekscentričnog i neobičnog Šeldona Kupera. Ova serija nam pruža mogućnost da ga upoznamo tokom detinjstva, na nesvakidašnjem i perspektivnom putu ka zrelom dobu.  

RODITELJI II (Breeders II)

Utorkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Martin Friman, Dejzi Hagard, Džordž Vejkman, Džejda Ajls, Stela Gonet

Komedija „Roditelji“ istražuje paradoks s kojim se svaki roditelj suočava, ali nikad ne želi da prizna: dobrovoljno biste dali život za svoju decu, ali vrlo često želite i da ih ubijete. Martin Friman glumi Pola, brižnog oca koji otkriva da nije baš onakav čovek kakvim je sebe smatrao. Njegova partnerka na ovom neviđeno strmom usponu je Ali (Dejzi Hagard) koja vodi muzički studio, zasmejava Pola i ima sposobnost da čita deci priču dok i sama tehnički spava. U ovoj iskrenoj i beskompromisnoj komediji, Pol i Ali usklađuju svoje karijere, ostarele roditelje, hipoteku, obrte u vezi i neprijatna iznenađenja koja donosi odgajanje njihovo dvoje dece, Luka i Ejve.

MAĐIONIČARI V (The Magicians V)

Subotom nova epizoda u 19.15h na HBO 3

Sve sezone dostupne su na HBO GO-u

Glume: Stela Mejv, Olivija Tejlor Dadli, Hejl Eplmen, Ardžun Gupta, Samer Bišil

Zasnovana na popularnom serijalu romana Leva Grosmana, serija “Mađioničari” prati dešavanja na univerzitetu Brejkbils, tajnoj instituciji koja izučava magiju. Tamo, uz nekonvencionalno sticanje znanja o čarobnjaštvu, grupa dvadesetogodišnjaka ubrzo otkriva da je čarobni svet mašte, o kojem su čitali kao deca, potpuno stvaran – i predstavlja opasnost za čovečanstvo. U petoj sezoni, Džulija, Alis, Eliot, Margo, Peni i ostatak ekipe pokušavaju da prebole gubitak Kventina i pronađu način da vrate magiju. Međutim, magija se vraća u velikom stilu i sada je ima previše. Mađioničari sada moraju da se suoče sa posledicama novonastale situacije, dok se bore da spreče smak sveta.

GOSPODIN ROBOT IV (Mr. Robot IV)

Četvrtkom nova epizoda u 22.00h na HBO 3

Sve sezone dostupne su na HBO GO-u

Glume: Rami Malek, Kristijan Slejter, Porša Dabldej, Karli Čejkin, Martin Valstrom

Dugo očekivana četvrta sezona “Gospodina Robota” dovešće do uzbudljivog razrešenja u seriji koja je osvojila Zlatni globus. Rami Malek se ponovo pojavljuje u ulozi Eliota Andersona, inženjera za sajber-bezbednost, koga misteriozni Gospodin Robot (Kristijan Slejter) angažuje da se pridruži F-Društvu, grupi iz hakerskog podzemlja koja želi da pokrene globalnu revoluciju. Poslednja sezona se nastavlja nakon ozloglašenog hakerskog napada Pet/Devet u režiji F-Društva, koji je targetirao multinacionalni konglomerat E-Korp, u pokušaju da izbriše svetski dug. Sad, kad se ekonomija oporavila, Eliot i Gospodin Robot se udružuju da sruše onaj jedan procenat svetske bogataške elite i spasu čovečanstvo od moćne grupe ljudi koja kontroliše naše živote iz senke.   

PREGLED PROTEKLE NEDELJE SA DŽONOM OLIVEROM VIII (Last Week Tonight With John Oliver VIII)

Petkom nova epizoda u 21.00h na HBO 3

Ponedeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glumi: Džon Oliver

Jedna od najduhovitijih i najoriginalnijih televizijskih ličnosti proteklih godina, Džon Oliver, stiže na HBO sa potpuno novom sezonom tok-šoua. Tokom ove polusatne emisije, kroz pregled vesti, politike i svakodnevnih dešavanja, gostovanje specijalnih gostiju i skečeve, Oliver nam pruža svoj jedinstveni osvrt i originalne stavove u vezi sa problemima sa kojima se svet danas suočava.   

MARATONI SERIJA

TO JE GREH (It’s A Sin)

Maraton svih epizoda 8. maja od 20.00h na HBO 3

Sve epizode dostupne su na HBO GO-u

Glume: Oli Aleksander, Omari Daglas, Kalum Skot Hauels, Lidija Vest, Natanijel Kertis

Priča o ljubavi, životu i gubitku. Od nagrađivanog pisca Rasela T. Dejvisa. Godina je 1981, početak je nove decenije, a Riči (Oli Aleksander), Rosko (Omari Daglas) i Kolins (Kalum Skot Hauels) započinju novi život u Londonu. Iako su u početku stranci, ovi mladi gej momci i njihova najbolja drugarica Džil (Lidija Vest), ubrzo se upoznaju i zajedno upuštaju u avanture. Međutim, pojavljuje se novi virus i njihovi životi će ubrzo biti na velikom iskušenju. Kako decenija prolazi, a oni odrastaju u senci AIDS-a, odlučni su da žive i vole strasnije nego ikada. 

PREMIJERE BLOKBASTERA I HIT FILMOVA

ČUDESNA ŽENA 1984 (Wonder Woman 1984)

Sudbina sveta je ponovo u opasnosti, a samo Čudesna žena može da ga spasi. U novoj priči, Dajana Prins živi neprimetno među smrtnicima tokom osamdesetih godina prošlog veka – u doba hedonizma i želje sa posedovanjem. Iako je u potpunosti razvila svoje moći, ona ostaje pritajena, bavi se prikupljanjem drevnih artefakta i krišom izvodi herojska dela. Međutim, Dajana će uskoro morati da skupi svu snagu, mudrost i hrabrost kada se sukobi sa Maksvelom Lordom i Čitom, zlikovkom koja poseduje nadljudsku snagu i spretnost.

Premijera: 11. maja na HBO GO-u

Premijera na HBO kanalu: 30. maja u 20.00h

OSLO (Oslo)

Adaptacija pozorišnog komada koji je osvojio nagradu Toni, film “Oslo” je zasnovan na istinitoj priči o pregovorima između nepomirljivih neprijatelja. Film prati tajne diplomatske pregovore, neočekivana prijateljstva i nepoznate podvige male ali posvećene grupe Izraelaca i Palestinaca i jednog norveškog para, koji su doveli do Mirovnog sporazuma iz Osla 1993. godine.

Premijera: 30. maja na HBO GO-u

DEVOJKA IZ DOLINE (Valley Girl)

Džuli (Džesika Rot) je tipičan primer “devojke iz doline” tokom 1980-ih. Ona je kreativna osoba slobodnog duha koja uglavnom provodi vreme sa drugaricama u tržnom centru Galerija i smišlja planove za matursko veče. Tako stoje stvari dok ne upozna Rendija (Džoš Viterhaus), pankera sa Sanset Stripa, koji prkosi svemu što Džuli i njeno okruženje predstavljaju. Uprkos protivljenju njenih prijatelja i porodice, Džuli mora da razbije stakleno zvono pod kojim živi da bi mogla da sledi svoje srce i otkrije šta zapravo znači biti “devojka iz doline”. Praćen saundtrekom rokenrol pesama iz ’80-ih, “Devojka iz doline” je muzička adaptacija filmskog hita iz 1983. koji je zauvek promenio život američkih tinejdžera.

Premijera: 2. maja u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 2. maja

MULAN (Mulan)

Poznata rediteljka Niki Karo oživljava čuvenu priču o legendarnoj kineskoj ratnici u Diznijevom filmu Mulan, u kojem neustrašiva mlada žena rizikuje sve zbog ljubavi prema porodici i zemlji, i postaje jedna od najčuvenijih ratnica u istoriji Kine. Kada kineski car objavi dekret da jedan muškarac iz svake porodice mora da služi u carskoj vojsci da bi zemlju odbranili od napadača sa severa, Hua Mulan, najstarija ćerka odlikovanog ratnika, odlučuje da se prijavi u vojsku umesto bolesnog oca. Prerušena u muškarca po imenu Hua Džun, ona neprestano nailazi na iskušenja tokom kojih mora da upregne svu unutrašnju snagu i iskoristi svoj pravi potencijal. Njeno epsko putovanje će je pretvoriti u odlikovanu ratnicu koja će zadobiti poštovanje zahvalne nacije… i ponosnog oca.

Premijera: 9. maja u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 9. maja

KRID: RAĐANJE LEGENDE (Creed)

Adonis Džonson (Majkl B. Džordan) nije poznavao svog čuvenog oca, Apola Krida, svetskog šampiona u teškoj kategoriji, koji je umro pre njegovog rođenja. Ipak, boks mu je u krvi pa Adonis odlazi u Filadelfiju gde je održan legendarni meč između Apola Krida i tada početnika Rokija Balboe. Kad stigne u grad, Adonis traži od Rokija da mu bude trener. Iako ističe da je zauvek izašao iz sveta boksa, Roki vidi u Adonisu snagu i odlučnost kakve je imao Apolo, njegov žestoki suparnik koji mu je postao najbliži prijatelj. Prihvatajući Adonisov predlog, Roki trenira mladog boksera čak i kad se bivši šampion bori sa suparnikom opasnijim od svakog s kojim se dotad sreo u ringu. Sa Rokijem u svom uglu, Adonis će ubrzo dobiti priliku da osvoji titulu… Ali može li na vreme pokazati želju, ali i srce pravog borca da bi ušao u ring?

Premijera: 16. maja u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 1. maja

KRID 2 (Creed II)

Život je postao hod po žici za Adonisa Krida (Majkl B. Džordan). Pokušavajući da uravnoteži lične obaveze sa treninzima za sledeću borbu, on se priprema za najveći izazov u životu. Suočavanje sa protivnikom koji je povezan sa njegovom porodičnom prošlošću pojačava napetost uoči zakazane borbe u ringu. Roki Balboa (Silvester Stalone) je sve vreme uz njega. Udruženim snagama, oni će se suočiti sa zajedničkom prošlošću i pitanjem za šta se vredi boriti, a otkriće da ništa nije važnije od porodice.

Premijera: 23. maja u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 1. maja

KOMPLETNA KOLEKCIJA FILMOVA – ROKI & KRID

Svih 6 filmova iz jedne od najomiljenijih filmskih franšiza dolaze istovremeno u HBO GO ponudu – „Roki“, „Roki 2“, „Roki 3“, „Roki 4“, „Roki 5“ i „Roki Balboa“, kao i filmovi „Krid: Rađanje legende“ i „Krid 2“. Celu kolekciju zaokružiće i dokumentarni film „Četrdeset godina Rokija“.

Kompletna kolekcija od 1. maja na HBO GO-u

PREMIJERE DOKUMENTARACA

POSLEDNJE KRSTARENJE (The Last Cruise)

Premijera 20. maja u 22.35h na HBO-u

Dostupno odmah na HBO GO-u

Zastrašujuća priča o početku pandemije, „Poslednje krstarenje“, prati prvo veliko širenje novog koronavirusa van Kine: na kruzeru „Dajmond Princes“. Kroz ekskluzivne snimke putnika i posade, posmatramo kako dolazi do klasnih podela na brodu dok svet ne uspeva da zaustavi širenje bolesti kovid-19.

ČETRDESET GODINA ROKIJA (40 Years Of Rocky)

Premijera 20. maja u 23.15h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 1. maja

“Četrdeset godina Rokija” je neverovatna priča o Silvesteru Staloneu i njegovom nesvakidašnjem poduhvatu da snimi film o Rokiju Balboi. Protagonista jedne od najomiljenijih filmskih franšiza generacije, Roki je svačiji omiljeni autsajder. Dešavanja iza kamere su podjednako fascinantna; Silvester Stalone je bio gotovo nepoznat glumac koji ima san. Kao i njegov lik u filmu, Silvester je pokazao da je dorastao izazovu i podario je svetu ovaj legendarni serijal filmova. Pogledajte kako Silvester Stalone komentariše kućne snimke i materijal sa snimanja filma, dok sedimo u njegovoj dnevnoj sobi, gledajući snimke zajedno sa njim. Ovaj duboko lični dokumentarac režira izuzetno talentovani i nagrađivani reditelj Derek Vejn Džonson.

Svi filmovi, serije i dokumentarci će biti dostupni i putem HBO usluga videa na zahtev – HBO On Demand i HBO GO.

CINEMAX

NEDELJNE PREMIJERE:

PLJAČKA U BUDIMPEŠTI (Budapest Heist)

Bogatog i uspešnog, ali nesrećnog arhitektu Marsela čeka najgore veče u životu. Kao da proslava njegovog 40. rođendana na dosadnoj korporativnoj večeri nije dovoljno mučenje, njegovi neostvareni prijatelji iz detinjstva, koje je uspešno izbegavao poslednjih dvadeset godina, takođe se pojavljuju na proslavi. Ipak, njegovi ortaci – Vins, netalentovani umetnik, Aleksa, bezbrižna sanjarka, Gusti, nervozni veterinar, Džet, napast od čoveka, i Adrijan, nepoznati glumac – nisu više ljuti na njega i spremni su da obnove prijateljstvo. Iznenada, veče poprima mračan i tragičan obrt koji primorava Marsela da donese odluku: ili da još jednom izneveri svoje prijatelje, ili da im pomogne da izvedu najveću podvalu u životu i prokrijumčare jednu sliku na najprestižniju aukciju umetnina u Budimpešti.

Premijera: 2. maja u 20.00h na Cinemax-u

Dostupno na HBO GO-u od 2. maja

CRNA PTICA (Blackbird)

Lili (Suzan Sarandon) i Pol (Sem Nil) pozivaju porodicu u kuću pored plaže na poslednje okupljanje, nakon što Lili odluči da okonča dugu borbu sa amoitrofičnom lateralnom sklerozom. Bračni par planira lep vikend upotpunjen prazničnim tradicijama, ali raspoloženje se menja kada na površinu isplivaju nerazrešeni problemi između Lili i njenih ćerki, Dženifer (Kejt Vinslet) i Ane (Mia Vasikovska). Ovom kolektivnom rastanku se pridružuju i Lilin zet (Rain Vilson), njena dugogodišnja prijateljica (Lindzi Dankan), partnerka njene ćerke (Beks Tejlor-Klaus) i unuk (Anson Bun). Lilina priča je priča o nadi, ljubavi i slavljenju života.

Premijera: 9. maja u 20.00h na Cinemax-u

Dostupno na HBO GO-u od 9. maja

RELIKVIJA (Relic)

Kada starija žena Edna neobjašnjivo nestane, njena ćerka Kej i unuka Sem odlaze u njenu oronulu porodičnu kuću na selu. Na osnovu razbacanih stvari po kući, Kej i Sem zaključuju da je Ednina demencija napredovala. Kada se Edna iznenada pojavi, misteriozno kao što je i nestala, Kejina zabrinutost da njena majka ne želi ili ne može da kaže gde je bila, u sukobu je sa Seminim neskrivenim oduševljenjem što joj se vratila baka. Kako Ednino ponašanje postaje sve nestabilnije, majka i ćerka počinju da osećaju prisustvo zle sile u kući, koje preuzima kontrolu nad Ednom. Debitantsko ostvarenje “Relikvija”, rediteljke/scenaristkinje Natali Erike Džejms, predstavlja upečatljivu novu interpretaciju filma o ukletoj kući.

Premijera: 16. maja u 20.00h na Cinemax-u

Dostupno na HBO GO-u od 16. maja

SPREMNA ILI NE (Ready Or Not)

Film „Spremna ili ne“ prati mladu nevestu (Samara Viving) koja ulazi u bogatu i ekscentričnu porodicu (Adam Brodi, Henri Černi, Endi Mekdauel) svog budućeg muža (Mark O’Brajan) – porodicu sa dugom tradicijom koja se pretvara u smrtonosnu igru u kojoj se svako bori za svoj život.

Premijera: 23. maja u 20.00h na Cinemax-u

Dostupno odmah na HBO GO-u

PAPIRNI PAUKOVI (Paper Spiders)

Sve što Melani želi je da normalno završi srednju školu, ali njen život iskače iz koloseka kad njena majka Don počne da pati od paranoidnih deluzija. “Papirni paukovi” je dirljiva priča o odrastanju u senci mentalne bolesti. Don, koja je nedavno ostala bez muža, počinje da oseća sve veću anksioznost zbog planova njene ćerke Melani da ode na koledž. Sukob sa svadljivim novim komšijom pogorša Donino psihičko stanje i ona počne da pokazuje znake paranoidnih deluzija. Melani pokuša da interveniše nekoliko puta, u nameri da pomogne svojoj mami, ali Donina paranoja počinje da izmiče kontroli. Njena izokrenuta realnost preti da uništi njihov divan odnos. Melani je primorana da donosi teške odluke, u želji da spasi život svojoj majci.

Premijera: 30. maja u 20.00h na Cinemax-u

Dostupno na HBO GO-u od 30. maja

MAD MAX:

CRNA UDOVICA (Black Widow)

Nekadašnja šefica narko-kartela Karmen krije se u Kanadi i tamo vodi anonimni život. Praveći se da je mrtva, ona se nada da njena deca mogu da vode normalan život u Amsterdamu. Karmen ne pravi probleme, sve do večeri kada napadnu njenu koleginicu i ona nema izbora nego da priskoči u pomoć. U samoodbrani, ona ubije napadača, nakon čega je uhapse i izruče Holandiji. Dok su njena deca u šoku zbog činjenice da im je majka živa, postoje i drugi ljudi koji imaju nezavršena posla sa Karmen. Svi su uvučeni u opasnu igru u kojoj se problemi množe neverovatnom brzinom. Karmen će sada konačno morati da raskrsti sa prošlošću da bi spasila porodicu.

Premijera: 14. maja u 20.00h na Cinemax-u

Dostupno na HBO GO-u od 14. maja

CINEMAX 2

SUBOTNJE PREMIJERE:

KRV PELIKANA (Pelican Blood)

Vibke (Nina Hos) je dreserka konja i Nikolinina usvojiteljka. Njih dve su veoma bliske i žive idiličnim životom na selu. One zajedno planiraju da prošire porodicu usvajanjem devojčice po imenu Raja. Vibke i Nikolina putuju u njenu domovinu, Bugarsku, u nameri da je dovedu kući. Ubrzo nakon putovanja, Vibke saznaje da njena nova ćerka pati od poremećaja privrženosti i ne može da izgradi emocionalne odnose sa ljudima oko sebe – štaviše, počinje da pokazuje šokantno ponašanje i postaje sve agresivnija, tvrdeći da njeno ponašanje provocira zli duh. Nakon što specijalista objasni Vibke da će Raja imati probleme celog života i da ne oseća empatiju, Vibke mora da odluči da li da zadrži svoje novo dete i time ugrozi Nikolininu bezbednost.

Premijera: 1. maja u 20.30h na Cinemax-u 2

Dostupno na HBO GO-u od 1. maja

SESTRICA (My Little Sister)

Liza, nekada briljantna dramaturškinja, prestala je da piše. Ona živi sa porodicom u Švajcarskoj, ali njeno srce je ostalo u Berlinu, kucajući zajedno sa srcem njenog brata Svena, poznatog pozorišnog glumca. Otkad je Sven oboleo od agresivnog tipa leukemije, oni su se zbližili još više. Liza ne želi da prihvati ovaj udarac sudbine i daje sve od sebe da vrati Svena na pozornicu. Dok pomaže svojoj srodnoj duši, ona zapostavlja sve ostalo i rizikuje da izgubi muža. Njen brak je klimavim nogama, ali Liza je u potpunosti posvećena bratu koji predstavlja njene najdublje žudnje i budi u njoj želju da bude kreativna i ponovo se oseti živom.

Premijera: 8. maja u 20.30h na Cinemax-u 2

Dostupno na HBO GO-u od 1. maja

MOĆ NAVIKE (Force Of Habit)

“Moć navike” prati živote različitih žena tokom jednog dana. Hila se sprema za romantični odmor, a Emi organizuje kućnu žurku. Kada krenu u školu sa Miljom, susret sa strancem će dovesti do neočekivanog obrta. Empu, mlada glumica, rastrzana je dok se sprema za najvažniju ulogu u životu. Aleksi, neiskusna tužiteljka, priprema se za svoj prvi slučaj na sudu; Nina, žrtva zločina, godinama čeka na suđenje. Mia organizuje korporativnu zabavu, ali raspoloženje se dramatično menja kada joj koleginica Katja prizna da joj se njihov šef nabacuje. “Moć navike” prikazuje svakodnevni život u novom svetlu. Humor apsurda u filmu će vas nasmejati i rasplakati: zar je zaista moguće da se ove stvari dešavaju svuda oko nas?

Premijera: 15. maja u 20.30h na Cinemax-u 2

Dostupno na HBO GO-u od 15. maja

DEVOJKE ZA ZABAVU (Working Girls)

Aksel, Dominik i Konso dele tajnu. One vode dvostruki život. Svakog jutra, one se sastaju na parkingu svog socijalnog naselja, da zajedno idu na posao sa druge strane granice. Tamo, u bordelu, one postaju Atina, Kirka i Hera. One su dame za zabavu, sasvim obične heroine, a svaka od njih se bori za svoju porodicu i pokušava da sačuva dostojanstvo. Kada život jedne od njih bude ugrožen, one će morati da udruže snage da bi prevazišle sve nevolje.

Premijera: 22. maja u 20.30h na Cinemax-u 2

Dostupno na HBO GO-u od 22. maja

OSTRVO LAŽI (The Island Of Lies)

Godine 1921, brod Santa Izabel je prevozeći 260 španskih emigranata u Ameriku potonuo nedaleko od ostrva Salvora, u Galiciji u Španiji. Samo tri žene sa ostrva su pritekle u pomoć i uspele da spasu 50 putnika. Taj herojski čin će ih skupo koštati. Iako su ove žene proglašene herojima, sumnja da je nesreća namerno izazvana širi se kao požar. Glavni pokretač glasina je argentinski novinar, koji dolazi na ostrvo da izveštava o priči. I dok novinar napreduje u istrazi, pritisak na tri žene je sve veći. Postoji mnogo neodgovorenih pitanja i dok istina polako izlazi na videlo, naše heroine počinju da da gube nevinost, a tradicionalni život na ostrvu biva zauvek promenjen.

Premijera: 29. maja u 20.30h na Cinemax-u 2

Dostupno na HBO GO-u od 29. maja

SVETSKA KINEMATOGRAFIJA:

1982 (1982)

Juna 1982, Izrael je napao Liban, koji se još uvek oporavljao od dugotrajnog građanskog rata. U privatnoj školi na periferiji Bejruta, dok im se geopolitički sukob sve više približava, jedanaestogodišnji Visam pokušava da skupi hrabrost da kaže drugarici iz razreda da je voli. Sanjaru poput Visama, koji više voli da crta nego da igra fudbal, teško je da shvati ozbiljnost nasilja koje dolazi. Ali za njegove nastavnike, Jasmin i Džozefa, avioni na nebu šalju drugačiju poruku. Dok pokušavaju da sakriju strah od svojih učenika, oni prikrivaju i razdor u međusobnom odnosu, budući da se nalaze na različitim stranama ove političke podele.

Premijera: 2. maja u 20.30h na Cinemax-u 2

Dostupno na HBO GO-u od 2. maja

KLASICI DANAŠNJICE:

MI NISMO ANĐELI (We’re No Angels)

Velika depresija, tridesete godine 20. veka. Ned (Robert De Niro) i Džim (Šon Pen) su osuđenici koji uspeju da se dokopaju slobode kada iznenada pobegnu iz zatvora, zajedno sa još jednim ubicom. Dvojica begunaca krenu na sever, prema kanadskoj granici, ali pre nego što je pređu, ljudi iz lokalne parohije pomisle da su oni sveštenici i njih dvojica odlučuju da iskoriste ovu zabunu. Nakon što preuzmu službu u lokalnom manastiru, dvojica muškaraca se trude da niko ne otkrije njihov pravi identitet, čak i kada se Ned zaljubi u meštanku, Moli (Demi Mur).

Premijera: 10. maja u 20.30h na Cinemax-u 2

Dostupno na HBO GO-u od 10. maja