Izdvojene premijere hit filmova i serija koje u januaru stižu na HBO i Cinemax kanale i usluge…

0
Printscreen/YouTube/HBO Max

IZDVOJENE PREMIJERE HIT FILMOVA I SERIJA KOJE U JANUARU

STIŽU NA HBO KANALE I USLUGE

U nastavku izdvajamo najzanimljivije naslove koji će tokom januara premijerno biti prikazani na HBO, HBO 2 i HBO 3 kanalima, kao i našim uslugama videa na zahtev HBO GO i HBO On Demand.

PREMIJERE NOVIH SERIJA I NOVIH SEZONA SERIJA:

EUFORIJA II (Euphoria II)

Premijera 10. januara u 20.00h na HBO-u

Ponedeljkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u

HBO GO premijera je 10. januara

Glume: Zendaja, Hanter Šejfer, Nika King, Erik Dejn, Angus Klaud, Džejkob Elordi

Usred isprepletenih života u gradiću Ist Hajlend, sedamnaestogodišnja Ru (Zendaja) mora da otkrije nadu dok traži ravnotežu između pritiska ljubavi, gubitka i zavisnosti.

POZLAĆENO DOBA (The Gilded Age)

Premijera 25. januara u 20.00h na HBO-u

Utorkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u

HBO GO premijera je 25. januara

Glume: Kristin Baranski, Sintija Nikson, Kari Kun, Morgan Spektor, Dene Benton, Luiza Džejkobson

Američko pozlaćeno doba bio je period velikih ekonomskih promena, ogromnih stečenih i izgubljenih bogatstava i porasta nejednakosti između starih i novih bogataša. U tom kontekstu, priča počinje 1882. godine i predstavlja nam mladu Marijan Bruk, ćerku generala Unije, koja se posle smrti oca seli iz ruralne Pensilvanije u Njujork da bi živela sa svojim bogatim tetkama Agnes van Rajn i Ejdom Bruk. U pratnji Pegi Skot, ostvarene Afroamerikanke, Marijan se nenamerno upliće u društveni rat između jedne od svojih tetaka, predstavnice starih bogataša, i njenih neverovatno bogatih suseda, nemilosrdnog železničkog tajkuna Džordža i njegove supruge Berte Rasel. Da li će Marijan u ovom uzbudljivom svetu na ivici modernog doba poštovati ustaljena pravila društva ili će utrti sopstveni put?

OTKRIĆE VEŠTICA III (Discovery Of Witches III)

Premijera 7. januara na HBO GO-u

Glume: Teresa Palmer, Metju Gude

Sjajna istoričarka Dajana Bišop (Teresa Palmer) je veštica koja poriče svoje poreklo. Neočekivano nailazi na drevni, začarani rukopis iz Oksfordske biblioteke Bodleana, za koji su stvorenja mislila da je izgubljen i da može da otkrije misterije njihovog postojanja, i tako dospeva u središte opasne misterije, gde sreće tajanstvenog genetičara i vampira Metjua Klermonta (Metju Gude). U poslednjoj sezoni serije “Otkriće veštica”, Metju i Dajana se vraćaju s putovanja iz 1590. i zatiču tragediju u Set-Turu. Moraju da pronađu stranice koje nedostaju iz Knjige života, kao i samu Knjigu pre nego što bude prekasno. Neprijatelji se spremaju za borbu protiv njih, a čudovište iz Metjuove prošlosti – koje je dotad čekalo pritajeno – dolazi da se osveti.

BAŠTOVANI (Landscapers)

Premijera 4. januara u 20.00h na HBO-u

Utorkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Dejvid Tulis, Olivija Kolman

Serija „Baštovani“ je jedinstvena ljubavna priča o naizgled običnom bračnom paru koji postaje predmet neobične istrage, kada policija otkrije dva tela zakopana u bašti iza kuće u Notingemu. Miroljubivi Kristofer Edvards (Dejvid Tulis) i njegova supruga Suzan (Olivija Kolman) beže od stvarnosti već 15 godina. Kada Kristofer iznenada pozove svoju maćehu, polako počinje da se razotkriva njihova uloga u strašnom zločinu počinjenom pre više od deset godina. Kako istraga napreduje, inspirisana Suzaninom opsednutošću starim vesternima i klasicima, ovo dvoje sanjara počinju da glume uloge holivudskih junaka u priči koju su sami osmislili.

VELIKA II (The Great II)

Premijera 30. januara u 21.00h na HBO 3

Nedeljom nova epizoda u 21.00h na HBO 3

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: El Fening, Nikolas Holt, Fibi Foks, Sača Davan, Čeriti Vejkfild

U drugoj sezoni serije “Velika”, Katarina konačno preuzima presto – ali ako je mislila da je svrgavanje njenog muža bilo teško, iznenadiće se kad shvati koliko je teško “osloboditi” državu koja ne želi da bude oslobođena. Ona će biti primorana da se bori protiv dvora, svojih savetnika, pa čak i majke u pokušaju da prosvetli Rusiju. U međuvremenu, boriće se i protiv svog srca, gledajući Petra kako se pretvara iz omraženog muža u zatvorenika? Saveznika? Ljubavnika? Konačno, Katarina će shvatiti da će, ukoliko želi da promeni državu, prvo morati da se promeni ona, da je tanka linija između idealizma i zablude, i da će morati da uloži mnogo više nego što je očekivala da bi postala “Velika”.

MILIJARDE VI (Billions VI)

Premijera 24. januara na HBO GO-u

Ponedeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Pol Đamati, Dejmijan Luis, Megi Sif, Dejvid Kostabajl, Kondola Rašad

Dobitnici Emija i Zlatnog globusa, Pol Džijamati i Dejmijan Luis, glume u ovoj zamršenoj drami o ulozi politike u svetu njujorških visokih finansija. Putevi promućurnog i prepredenog državnog tužioca, Čaka Roudsa (Džijamati), i izvanrednog i ambicioznog magnata hedž fondova, Bobija Eksa Ekselroda (Luis), uskoro će se ukrstiti, a svaki od njih koristi svu svoju pamet, moć i uticaj da nadmudri onog drugog. U ovoj provokativnoj seriji, ulozi se mere milijardama.

ČESTITI DŽEMSTOUNOVI II (The Righteous Gemstones II)

Premijera 10. januara u 21.00h na HBO-u

Ponedeljkom nova epizoda u 21.00h na HBO-u

HBO GO premijera je 10. januara

Glume: Džon Gudman, Deni Mekbrajd, Adam Divajn, Kesidi Friman, Volton Gogins

“Čestiti Džemstounovi” prati svetski poznatu porodicu teleevangelista sa dugom tradicijom devijantnog ponašanja, pohlepe i humanitarnog rada – a sve to u ime Gospoda Isusa Hrista. U drugoj sezoni našim blagoslovenim Džemstounovima prete autsajderi – kako iz prošlosti tako i iz sadašnjosti – koji bi da im unište imperiju.

GOMORA V (Gomorra V)

Premijera 11. januara u 21.00h na HBO-u

Utorkom nova epizoda u 21.00h na HBO-u

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Marko d’Amore, Salvatore Espozito, Arturo Muzeli, Ivana Lotito

Sukob između Levantesovih i Patricije izazvao je haos u Napulju i primorao Đenija da odustane od svojih snova o normalnom životu i vrati se u akciju. Budući da mu je policija za petama, Đeni mora da se krije u bunkeru sam, bez Acura i malog Pjetra. Njegov jedini saveznik je ‘O Maestrale, misteriozni šef mafije Pontičelija, istočnog dela Napulja. Rat je neizbežan, a njegovi neprijatelji su nemilosrdni. Ali, Đeni će doći do senzacionalnog otkrića: Ćiro Di Marcio je živ, u Letoniji.

NEKO, NEGDE (Somebody Somewhere)

Premijera 17. januara u 21.30h na HBO-u

Ponedeljkom nova epizoda u 21.30h na HBO-u

HBO GO premijera je 17. januara

Glume: Bridžet Everet, Džef Hiler, Meri Ketrin Garison, Majk Hagerti, Deni Mekarti

I pored prostranih ravnica i prerija, u Kanzasu neko poput Sem Miler može da se oseti sputano. Inspirisana životom komičarke i pevačice Bridžit Everet, serija “Neko, negde” prati Sem (igra je Everetova), naoko pravu Kanzaskinju koja se u suštini bori da se uklopi u kalup svog rodnog grada. Dok se bori s gubicima i prihvatanjem, pevanje je za Sem spas i vodi je na put na kome otkriva sebe i zajednicu autsajdera koji se ne uklapaju, ali i ne odustaju, i pokazuje da je moguće naći svoje ljude i sopstveni glas. Bilo gde. Negde.

STANICA TEMPL II (Temple II)

Premijera 5. januara u 21.00h na HBO 3

Sredom nova epizoda u 21.00h na HBO 3

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Mark Strong, Danijel Mejs, Ketrin Mekormak, Keris van Houten, Lili Njumark

U prvoj sezoni, Danijel (Mark Strong) je nekako uspevao da drži situaciju pod kontrolom dok je negovao suprugu Bet (Ketrin Mekormak) u nezakonitoj klinici ispod podzemne stanice Templ. Međutim, sve počinje da se ruši kad se Bet probudi iz kome zahtevajući odgovore. Iv (Lili Njumark) želi da zna zbog čega su je roditelji lagali, Li (Danijel Mejs) udružuje snage sa harizmatičnom aktivistkinjom, a Ana (Keris van Houten) očajnički želi da izvuče nešto pozitivno iz ove situacije. U drugoj sezoni se pojavljuju novi likovi, među kojima su krajnje nepredvidivi fikser Gabi (Ris Ifans) i njegov zaneseni, ali često pijani lekarski pomoćnik, Dermot (Majkl Smajli).

ANĐELA BLEK (Angela Black)

Premijera 6. januara u 22.30h na HBO 3

Četvrtkom nova epizoda u 22.30h na HBO 3

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Mihil Haušman, Džoen Frogat, Semjel Adevunmi

Život Anđele Blek izgleda idilično: lepa kuća u predgrađu Londona, posao volonterke u azilu za pse, dvojica prelepih sinova i harizmatičan i vredan muž, Oliver (Mihil Haušman). Međutim, ispod ove fasade srećnog porodičnog života, Anđela (Džoen Frogat) je žrtva porodičnog nasilja. Dok živi zatočena u vezi iz koje ne može da pobegne, Anđeli se iznenada obraća Ed (Semjel Adevunmi), privatni istražitelj, koji joj razotkrije Oliverove najmračnije tajne. Suočena sa zastrašujućim činjenicama o svom mužu, Anđela je potpuno zatečena. Može li zaista da veruje Edu? I može li da napusti ovaj nesrećan život i konačno se oslobodi Olivera?

LJUBAVNI ŽIVOT II (Love Life II)

Premijera 7. januara u 21.00h na HBO 3

Petkom nova epizoda u 21.00h na HBO 3

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Vilijam Džekson Harper, Džesika Vilijams, Panki Džonson

Originalna serija HBO Max-a „Ljubavni život“ govori o putovanju od prve do poslednje ljubavi i o tome kako nas ljudi sa kojima smo u vezi menjaju i čine onim što jesmo, kada konačno uspemo da pronađemo partnera za ceo život. Kroz žanr romantične komedije, ova serija će u svakoj sezoni pratiti potragu različitih protagonista za ljubavlju, a svaka od epizoda će predstavljati priču o jednoj od njihovih veza. Druga sezona prati Markusa koji izlazi iz dugogodišnje veze sa ženom za koju je mislio da je ona prava. Izbačen iz koloseka, on ponovo kreće u potragu za emotivnim ispunjenjem za koje je mislio da je već pronašao.

VODIČ KROZ ŽIVOT SA DŽONOM VILSONOM II (How To With John Wilson II)

Premijera 21. januara u 22.00h na HBO 3

Petkom nova epizoda u 22.00h na HBO 3

Subotom nova epizoda u HBO GO ponudi

Džon Vilson, reditelj dokumentarnih filmova i samoproklamovani “anksiozni Njujorčanin” vraća se u drugoj sezoni popularne šestodelne dokumentarne serije HBO, “Vodič kroz život sa Džonom Vilsonom”. Džon Vilson nastavlja svoju iskrenu misiju samospoznaje, istraživanja i opservacije, dok snima živote svojih sugrađana, u pokušaju da pruži svakodnevne savete u vezi sa šest novih i naizgled jednostavnih tema. Nastavljajući se na prvu sezonu, nove epizode imaju neočekivane obrte, ali polaze od Džonove osvežavajuće iskrenosti.

UBISTVA U PEMBROKŠIRU (The Pembrokeshire Murders)

Premijera 9. januara u 21.00h na HBO 3

Nedeljom nova epizoda u 21.00h na HBO 3

Sve epizode dolaze u HBO GO ponudu 1. januara

Glume: Luk Evans, Kit Alen, Kerolajn Beri, Oliver Rajan, Dejvid Fin

Serija oživljava izuzetnu poteru za jednim od najpoznatijih serijskih ubica u istoriji Velsa. Ova istinita krimi-drama otkriva priču koja osvaja o slučaju-prekretnici koji je postavio standarde za istrage nerešenih slučajeva. Dva nerešena dvostruka ubistva iz 1980-ih bacaju senku na regionalne policijske snage. Detektiv Stiv Vilkins (Luk Evans) 2006. godine rešava da ponovo otvori oba slučaja. Primenivši najnovije forenzičke metode i naporan detektivski rad, Vilkins i njegov tim nalaze mikroskopski uzorak DNK i vlakna koji ubistva povezuju sa nizom provala tokom ’80-ih i ’90-ih. Počiniocu ovih zločina bliži se istek zatvorske kazne. Da li će detektivi pronaći dovoljno dokaza da optuže svog osumnjičenog pre nego što se nađe na slobodi?

DIVLJA REPUBLIKA (Wild Republic)

Premijera 22. januara u 19.05h na HBO 3

Subotom nova epizoda u 19.05h na HBO 3

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Verena Altenberger, Franc Hartvig, Ulrih Tukur, Merlin Roze, Ema Drogunova

Usred neprohodnog pejzaža, u podnožju Alpa, glupa mladih ali ozbiljnih prestupnika podvrgnuta je eksperimentalnom edukativnom programu u cilju njihove rehabilitacije. Iznenada, jedan od članova programa umire nasilnom smrću. Niko ne zna šta se dogodilo, a ovi mladi ljudi se suočavaju sa teškom odlukom. Da li da sačekaju nadležne da istraže zločin? Ili da pobegnu i uzmu sudbinu u svoje ruke? Budući da svako od njih ima loša iskustva sa policijom, oni vide samo jedno rešenje: da pobegnu. U planine, na najviše vrhove Alpa. Njihova situacija izgleda beznadežno, sve dok ne naiđu na složeni sistem pećina gde mogu da se sakriju od vetra, lošeg vremena i progonitelja – i formiraju svoje društvo.

ROZVEL: NOVI MEKSIKO IV (Roswell: New Mexico IV)

Premijera 13. januara na HBO GO-u

Četvrtkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Džanin Mejson, Nejtan Parsons, Majkl Vlamis, Lili Kouls, Tajler Blekbam

Liz Orteko, poreklom iz Rozvela u Novom Meksiku, ostavila je sve pre deset godina, nakon smrti svoje voljene starije sestre Rouz. Ali kad joj se otac razboli, nerado dolazi da živi s njim i vraća se u rodni grad koji je turistička atrakcija. Po povratku, Liz se zbližava sa Maksom Evansom, simpatijom iz tinejdžerskih dana koji je postao policajac u Rozvelu. Između njih se odmah rađa privlačnost. Ali Liz uskoro otkriva šokantnu istinu – Maks je vanzemaljac koji je celog života krio svoje vanzemaljske sposobnosti, kao i sposobnosti svoje vanzemaljske sestre Izobel “Izi” Evans-Braken i prijatelja Majkla Gerina. Dok se posle decenije razdvojenosti njih dvoje ponovo zbližavaju, Liz je teško da krije istinu od svoje najbolje prijateljice Marije de Luka i svog bivšeg dečka iz srednje škole dr Kajla Valentija.

SUPERMEN I LOIS II (Superman And Lois II)

Premijera 14. januara na HBO GO-u

Petkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Tajler Houklin, Elizabet Talok, Džordan Elsas, Aleksander Garfin

Posle mnogo godina borbi s megalomanijačkim superzlikovcima, čudovištima koja prave haos u Metropolisu, i s vanzemaljskim uljezima koji pokušavaju da zbrišu čovečanstvo, najpoznatiji superheroj na svetu, Čovek od čelika iliti Klark Kent (Tajler Houklin) i najpoznatija novinarka iz stripa Lois Lejn (Elizabet Talok) našli su se licem u lice s jednim od najvećih izazova – bore se sa stresom, prritiscima i problemima zaposlenih roditelja u današnjem društvu. Kao da nije dovoljno komplikovano gajiti dva sina, Klarka i Lois takođe brine i da li će njihova dva sina Džonatan (Džordan Elsas) I Džordan (Aleksander Garfin) naslediti kriptonske supermoći svog oca kad porastu.

VEOMA BRITANSKI SKANDAL (A Very British Scandal)

Premijera 7. januara na HBO GO-u

Glume: Kler Foj, Pol Betani

“Veoma britanski skandal”, kako je napisala Sara Felps, bavi se pričom o o razvodu vojvode (Pol Betani) i vojvotkinje od Argajla (Kler Foj), jednom od najpoznatijih, najneobičnijih i najokrutnijih parnica 20.veka. Čuvena po svojoj harizmi, lepoti i stilu, vojvotkinja od Argajla Margaret našla se na naslovnim stranama, a razvod je otkrio optužbe za falsifikovanje, krađu, nasilje, uzimanje droge, podmićivanje i vrlo eksplicitnu polaroid sliku koja će je progoniti do kraja života. Dok su njeni savremenici, štampa i pravosuđe namerili da je osude, Margaret je hrabro držala glavu gore. Odbila je da se nemo povuče kad su je izdali svi prijatelji, a društvo ju je javno osramotilo kad je zapala u nemilost.

ZVER MORA DA UMRE (The Beast Must Die)

Sve epizode dolaze u HBO GO ponudu 1. januara

Glume: Kuš Džambo, Bili Haul

Radnja serije “Zver mora da umre” smeštena je na Ostrvu Vajt i prati priču o udesu u kome dečak strada, a njegova majka Franses (Kuš Džambo) pokušava da osveti njegovu smrt. Vođena porivom za osvetom, kreće da nađe i ubije čoveka za koga misli da je bio za volanom. Ona uzima stvar u svoje ruke, a problematični mladi i brilijantni detektiv Strendžvejs (Bili Haul) mora da rasplete ovu tragičnu mrežu i da ceo slučaj usmeri ka pravednom razrešenju.

NOVE EPIZODE HIT SERIJA:

I TEK TAKO… (And Just Like That…)

Četvrtkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Sara Džesika Parker, Sintija Nikson, Kristin Dejvis, Sara Ramirez, Kris Not

“I tek tako…” (Max Original), novo poglavlje čuvene serije HBO “Seks i grad”, prati Keri (Sara Džesika Parker), Mirandu (Sintija Nikson) i Šarlot (Kristin Dejvis) koje od uzbudljivog putovanja kroz komplikovanu stvarnost života i prijateljstva u tridesetima, zakoračuju u još komplikovaniju stvarnost života i prijateljstva u pedesetima.

POSETIOCI IZ PROŠLOSTI II (Beforeigners II)

Nedeljom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Nikolaj Kleve Broh, Krista Kosonen

Lars i Alfhildr se ponovo udružuju da reše novi slučaj koji ukazuje da je najpoznatiji serijski ubica na svetu, Džek Trbosek, došao iz prošlosti da pokaže svoj brutalni zanat na ulicama Osla. Ovaj slučaj će uvući naše heroje u mrežu ubistava, zavere i kvantne prirode vremena…

PATROLA PROKLETIH III (Doom Patrol III)

Utorkom nova epizoda u 19.00h na HBO-u

Sve sezone dostupne odmah na HBO GO-u

Glume: Dajen Gerero, Ejpril Bolbi, Džojvan Vejd, Met Bomer, Brendan Frejzer

“Patrola prokletih” je adaptacija najomiljenijeg tima heroja DC komiksa: Robotmen, Negativni, Elastična žena i Luda Džejn, predvođeni savremenim ludim naučnikom Najlsom Kolderom čiji nadimak je Šef. Svi članovi Patrole prokletih su preživeli strašne nesreće nakon kojih su dobili supermoći, ali su takođe osakaćeni ili unakaženi. Istraumirani i odbačeni, pronašli su smisao uz pomoć Šefa, udruživši se da bi istraživali najčudnije fenomene na svetu. Nakon misterioznog nestanka Šefa, ovi nevoljni heroji se nađu u neočekivanoj situaciji. Njih u akciju pozove Kiborg, na misiju koju ne mogu da odbiju. “Patrola prokletih” je grupa za podršku, ali i tim superhoja, nakaza sa supermoćima, koji se bore za svet koji ne želi da ih prihvati.

KANDŽE IV (Claws IV)

Ponedeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Nisi Neš, Keri Preston, Džudi Rejes, Karuči Tran, Džen Lajon

Mračna humoristička serija “Kandže” je pakosno zabavna meditacija o ženskoj pokvarenosti koja prati pet različitih prevrtljivih manikirki u kozmetičkom salonu Manati kaunti na Floridi, u kome se dešava mnogo više od ugradnje veštačkih noktiju i pedikira. Vlasnica salona je Desna koja živi sa psihički bolesnim bratom Dinom i stara se o njemu. Desnino osoblje su Dženifer, koja je nekada volela dobar provod, a sada pokušava da ostane trezna dok odgaja dvoje dece iz prethodne veze; Tiha En, Desnina zagonetna šoferka koja radi i kao obezbeđenje u salonu; Poli, ljubazna radnica na praksi koja je nedavno bila u zatvoru zbog krađe identiteta; i Virdžinija, koja se ne trudi da sakrije gubitak strpljenja na dosadnom poslu.

RADOVI U TOKU II (Work In Progress II)

Petkom nova epizoda u 21.30h na HBO 3

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Ebi Mekenani, Karin Anglin, Selest Peču, Džulija Svini

Zasnovana na životu Ebi Mekenani, druga sezona serije „Radovi u toku“ prati njen lik Ebi u periodu nakon raskida (sa kritično malim zalihama badema). Ova 46-godišnja samoproklamovana debela, kvir lezbejka sa žalošću prihvata činjenicu da je previše zauzeta da bi se ubila. Zapravo, ona tek počinje da dovodi svoj život u red… kada se globalna pandemija poklopi sa porodičnom krizom i Ebi se nađe na nepoznatoj teritoriji. Glavnu ulogu tumači Ebi Mekenani.

OVDE SMO II (We’re Here II)

Subotom nova epizoda na HBO 3

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Serija nominovana za Emi nagradu, „Ovde smo“, vraća se sa drugom sezonom od osam epizoda koja će početi da se emituje na Dan autovanja. Ova sezona prati poznate dreg kraljice – Bob „Dreg Kvin“, Juriku O’Haru i Šangelu – koje nastavljaju da šire ljubav širom ruralne Amerike, putem dreg umetnosti. Dok kraljice angažuju lokalne stanovnike Spartanberga (Južna Karolina), Temekjule (Kalifornija), Del Rija (Teksas), Selme (Alabama), Evansvila (Indijana), Votertauna (Južna Dakota), Kone (Havaji) i Grand Džankšena (Kolorado) da učestvuju u jednovečernjim dreg predstavama, one inspirišu svoje „dreg ćerke“ da pokažu svoje pravo lice pred porodicama, prijateljima i zajednicama.

MLADI ŠELDON V (Young Sheldon V)

Nedeljom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Ian Armitidž, Zoi Peri, Lans Barber, Montana Džordan, Regan Revord

Mladom Šeldonu Kuperu nije lako da odrasta u istočnom Teksasu. Biti jedini u generaciji čiji je um sposoban da shvati naprednu matematiku i nauku nije baš naročito korisno u zemlji u kojoj vladaju crkva i fudbal. Dok se ranjivi, nadareni i donekle naivni Šeldon privikava na svet u kome živi, njegova prilično normalna porodica mora da nađe način da se navikne na njega. Tokom 12 godina emitovanja serije „Štreberi“, publika je imala prilike da upozna legendarnog, ekscentričnog i neobičnog Šeldona Kupera. Ova serija nam pruža mogućnost da ga upoznamo tokom detinjstva, na nesvakidašnjem i perspektivnom putu ka zrelom dobu.

AMERIČKA PRIČA IV (All American IV)

Četvrtkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Danijel Ezra, Greta Onigu, Samanta Logan, Majkl Evans Beling

Spenser Džejms je perspektivna srednjoškolska zvezda američkog fudbala i odličan je učenik u srednjoj školi Saut Krenšo. Kompton je mesto koje za njega predstavlja dom. Ali kada ga Bili Bejker, fudbalski trener iz srednje škole Beverli, angažuje da igra za tim na Beverli Hilsu, Spenserova majka Grejs i njegov najbolji prijatelj Kup, ubede ga da je to prilika koju ne sme da propusti. Sada Spenser mora da balansira između dva sveta, južnih četvrti koje poznaje i bogatih kvartova Beverli Hilsa koji mu nude priliku za bolji život. Inspirisana životom profesionalnog igrača američkog fudbala, Spensera Pejsingera, “Američka priča” je serija o dve porodice iz drastično različitih svetova i prati njihove pobede, poraze i borbe.

MARATONI SERIJA

EUFORIJA (Euphoria)

Maraton cele prve sezone 8. januara od 20.00h na HBO 3

Cela sezona dostupna odmah na HBO GO-u

Glume: Zendaja, Hanter Šejfer, Džejkob Elordi, Aldži Smit, Sidni Svini

Dramska serija o odrastanju, “Euforija”, prati grupu srednjoškolaca, njihove ljubavi i prijateljstva u svetu droge, seksa, traume i društvenih mreža. Glumica i pevačica Zendaja predvodi glumačku postavu koju čine Hanter Šejfer, Džejkob Elordi, Aldži Smit i Sidni Svini.

SLOM (The Undoing)

Maraton svih epizoda 1. januara od 20.00h na HBO 3

Sve epizode dostupne odmah na HBO GO-u

Glume: Nikol Kidman, Hju Grant, Edgar Ramirez, Ismael Kruz Kordova, Matilda De Anđelis

Scenarista Dejvid E. Keli (Nevine laži) i rediteljka Suzan Bir (Noćni menadžer) tvorci su šestodelne serije “Slom” koja prati uspešnu terapeutkinju, Grejs Fišer (Nikol Kidman), njenog muža (Hju Grant) i njihovog malog sina (Noa Džup) koji pohađa elitnu privatnu školu u Njujorku. Ali njihovi naizgled savršeni životi se menjaju preko noći: jedna nasilna smrt, nestali supružnik i, na mestu čoveka koga je Grejs mislila da poznaje, niz zastrašujućih spoznaja. Našavši se usred veoma javne katastrofe i zgrožena činjenicom da nije poslušala svoj savet, Grejs mora da dekonstruiše jedan život i izgradi potpuno novi za svoje dete i sebe.

PREMIJERE BLOKBASTERA I HIT FILMOVA

HARI POTER 20. GODIŠNJICA: POVRATAK U HOGVORTS (Harry Potter 20th Anniversary: Return To Hogwarts)

Danijel Radklif, Rupert Grint i Ema Votson, uz druge neizostavne članove filmske ekipe, provešće nas kroz svih osam filmova o Hariju Poteru dok prvi put putuju nazad u Hogvorts kako bi proslavili dvadeset godina od premijere prvog filma – „Hari Poter i Kamen mudrosti“. Specijal-retrospektiva „Hari Poter 20.godišnjica: Povratak u Hogvorts“ donosi nam očaravajuće stvaranje priče i nove uvide kroz intervjue i razgovore s glumačkom postavom, i poziva obožavaoce da krenu na čarobno putovanje kroz jednu od najgledanijih franšiza svih vremena.

Premijera: januar na HBO GO-u

TIHO MESTO 2 (A Quiet Place Part II)

Nakon zastrašujućih dešavanja u kući, porodica Abot (Emili Blant, Milisent Simonds, Noa Džup) sada mora da se suoči sa strahotama spoljašnjeg sveta, dok se bore da prežive u tišini. Primorani da krenu u nepoznato, oni shvataju da stvorenja koje love pomoću zvuka nisu jedina opasnost koja vreba van peščane staze.

Premijera: 2. januar u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 1. januara

TOM I DŽERI (Tom & Jerry)

U filmu Tima Storija, “Tom i Džeri”, jedno od najomiljenijih rivalstava u istoriji ponovo oživljava kada se Džeri doseli u najluksuzniji hotel u Njujorku na veče veoma važnog venčanja, zbog čega očajna planerka svečanosti angažuje Toma da se otarasi Džerija. Borba između mačke i miša koja će uslediti, preti da uništi njenu karijeru, venčanje, a možda i hotel. Međutim, ubrzo se pojavljuje još veći problem: bolesno ambiciozni radnik hotela počinje da kuje zaveru protiv svo troje. Uzbudljiva kombinacija klasične animacije i igranih akcionih scena postaviće nove standarde za ove čuvene likove koji će biti primorani na nešto nezamislivo: da sarađuju i spasu stvar. U filmu “Tom i Džeri” glume Kloi Grejs Morec, Majkl Penja, Rob Dilejni, Kolin Džost i Ken Dženg.

Premijera: 9. januar u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 9. januara

JUDA I CRNI MESIJA (Judas And The Black Messiah)

Doušnik FBI-ja Vilijam O’Nil (Lakit Stenfild) infiltrira se u Partiju crnih pantera sa zadatkom da nadzire njihovog harizmatičnog vođu, predsednika Freda Hemptonsa (Danijel Kaluja). Lopov po zanimanju, O’Nil uživa dok manipuliše svojim saborcima, ali i poslodavcem, specijalnim agentom Rojem Mičelom (Džesi Plemons). Hemptonova politička snaga raste, a on se istovremeno zaljubljuje u saborkinju i revolucionarku Debru Džonson (Dominik Fišbek). U međuvremenu, u O’Nilu se odvija moralna borba. Da li da se prikloni dobroj strani? Ili da po svaku cenu sruši Hemptona i Pantere, pod komandom direktora FBI-ja, Dž. Edgara Huvera (Martin Šin)? Film je inspirisan istinitim događajima.

Premijera: 16. januara u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 16. januara

G. I. JOE: ZMIJSKE OČI (Snake Eyes: G. I. Joe Origins)

U filmu “G.I. Joe: Zmijske oči” , Henri Goldin se pojavljuje u ulozi Zmijskih očiju, tvrdoglavog samotnjaka koji je primljen u drevni japanski klan, Arašikage, nakon što spase život njihovog prvog naslednika. Kad stigne u Japan, klan Arašikage uči Zmijske oči kako da postane nindža ratnik, pružajući mu nešto za čim već dugo čezne: dom. Međutim, kad tajne iz njegove prošlosti izađu na videlo, čast i odanost Zmijskih očiju će biti na iskušenju i biće u opasnosti da izgubi poverenje najbliskijih ljudi. U filmu “G.I. Joe: Zmijske oči”, zasnovanom na čuvenom liku G.I. Joe, Endru Kodži se pojavljuje u ulozi Olujne senke, Ursula Korbero u ulozi Baronese, Samara Viving u ulozi Skarlet, Haruka Abe u ulozi Akiko, Taheiro Hira u ulozi Kente i Iko Uvais u ulozi Strogog učitelja.

Premijera: 23. januar u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 23. januara

MALE STVARI (The Little Things)

Zamenik šerifa okruga Kern, Džo “Dik” Dikon (Denzel Vošington), odlazi u Los Anđeles na zadatak prikupljanja dokaza. Međutim, on ubrzo počinje da traga za serijskim ubicom koji teroriše grad. Vođa potrage, narednik kancelarije šerifa Los Anđelesa, Džim Bakster (Rami Malek), impresioniran Dikovim policijskim instinktima, nezvanično ga angažuje za pomoć. Dok pokušavaju da pronađu ubicu, Bakster ne zna da je ova istraga povezana sa Dikovom prošlošću i mračnim tajnama koje bi mogle da ugroze mnogo više od ovog slučaja.

Premijera: 30. januar u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 30. januara

NA PRVI POGLED (Plus One)

Nana i Dru su dvoje mladih ljudi u relativno srećnom braku, čija veza je poljuljana kada upoznaju Oliviju. Međusobna privlačnost između njih troje je nesumnjiva, ali kada započnu ljubavnu vezu, oni se suočavaju sa svim problemima poligamskog odnosa. Njih troje pomeraju jedni drugima granice do maksimuma, dok otkrivaju bolne istine o tome ko su, šta žele i kako da vole u teškim vremenima. Istovremeno urnebesan i dirljiv, ovaj film na nežan način istražuje anksioznosti jedne generacije i veliča hrabrost potrebnu za ostvarivanje iskonske bliskosti.

Premijera: 6. januar u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 6. januara

MISIJA: KIŠA (Occupation: Rainfall)

Prepun spektakularnih specijalnih efekata i uzbudljivih akcionih scena, film “Misija: Kiša” prati dešavanja dve godine nakon intergalaktičkog napada na Zemlju, dok preživeli pokušavaju da pruže otpor u očajničkom kopnenom ratu. Broj žrtava raste iz dana u dan, ali pokret otpora – zajedno sa neočekivanim saveznicima – razotkriva zaveru koja bi mogla da okonča rat. I dok vanzemaljski napadači ne odustaju od cilja da pretvore našu planetu u svoj novi dom, ljudi ne odustaju od borbe da spasu čovečanstvo.

Premijera: 7. januar u 21.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 7. januara

PREMIJERE DOKUMENTARACA

ČETIRI SATA KOD KAPITOLA (Four Hours At The Capitol)

Premijera 6. januara u 21.50h na HBO-u

HBO GO premijera je 6. januara

“Četiri sata kod Kapitola” je sveobuhvatna priča o pobuni kod Kapitola, 6. januara, 2021. godine, kada se hiljade američkih građana iz cele zemlje okupilo u Vašingtonu da protestuje protiv izbornih rezultata na predsedničkim izborima 2020. godine, mnogi od njih sa namerom da spreče proglašenje pobede Džoa Bajdena. Usredsređen isključivo na dešavanja tokom 6. januara, dokumentarac prikazuje ekskluzivne snimke i živopisna svedočenja zakonodavaca, članova osoblja, policajaca, demonstranata i pobunjenika koji su provalili u zgradu Kapitola tokom prebrojavanja elektorskih glasova. Film prikazuje kako je brza eskalacija nasilja dovela radnike obezbeđenja Kapitola u situaciju da budu nadbrojani i nadjačani, a posebno ističe rizičan okršaj između policije i demonstranata.

SPORA GUŽVA (The Slow Hustle)

Premijera 20. januara u 21.55h na HBO-u

Dostupno odmah na HBO GO-u

Dugometražni dokumentarac Sonje Son prati nerešen smrtni slučaj policijskog detektiva iz Baltimora, Šona Sutera, koji je upucan u glavu 2017. godine dok je bio na dužnosti, i istražuje aktuelne spekulacije o tome šta se zapravo desilo tog dana. Uz iskrene intervjue sa članovima policije Baltimora, Suterovom udovicom i decom, novinarima koji pokušavaju da otkriju istinu, advokatima i političkim liderima, „Spora gužva“ istražuje misteriju koja okružuje Suterovu smrt, kao i mnogobrojne teorije koje su isplivale tokom istrage slučaja, od onih da je Suterova smrt bila naručeno ubistvo do onih koje ukazuju na samoubistvo. Konačno, ovaj film razotkriva kako je kultura korupcije unutar policije Baltimora doprinela uništenju poverenja javnosti.

Svi filmovi, serije i dokumentarci će biti dostupni i putem HBO usluga videa na zahtev – HBO On Demand i HBO GO.

CINEMAX

U nastavku izdvajamo najzanimljivije naslove koji će tokom januara premijerno biti prikazani na Cinemax kanalima.

CINEMAX

NEDELJNE PREMIJERE:

OŽALOŠĆENA MALA (Shiva Baby)

„Ožalošćena mala“ je mračna zabavna komedija o mladoj biseksualki koja se hvata ukoštac s tradicijom i nezavisnošću. Priča prati Danijelu, studentkinju nadomak diplome, koja doživljava niz sve čudnijih i sramotnijih događaja na celodnevnoj šivi, jevrejskom okupljanju prijatelja i porodice povodom oplakivanja preminulog. Pod budnim okom njenih neurotičnih, ali dobronamernih roditelja, nametljivi rođaci bombarduju Danijelu ljubopitljivim pitanjima, a nju uznemirava izgled njene bivše devojke kojom je i dalje očarana. Spletom još katastrofalnijih okolnosti, Danijelin sponzor neočekivano pristiže sa svojom ženom i uplakanom bebom o kojima ona nema pojma, podižući tenziju do grozničavog vrhunca.

Premijera: 2. januara u 20.00h na Cinemax-u

Dostupno od 2. januara na HBO GO-u

BIK (Bull)

Film prati 14-godišnju Kris (Amber Havard) koja će izgleda krenuti majčinim stopama ka državnom zatvoru nakon što demolira komšijsku kuću u nastupu mladalačkog prkosa. Da bi se iskupila, primorana je da pomaže Ejbu Tarneru (Rob Morgan), bivšem jahaču bikova koji jedva preživljava od rodea u Teksasu, uz obaveze kod kuće i na poslu. Putujući s Ejbom, ona otkriva strast prema jahanju bikova. Međutim, dok se Kris sprema da savlada opasan sport, loše društvo je mami nazad u svet delinkvencije. Ejba u međuvremenu muče bolovi i patnja usled starenja i nestajanja jedinog života kakav je poznavao. Kris i Ejb sklapaju neočekivan odnos, pomažući jedno drugome da vide nove mogućnosti i nadu u budućnost pre nego što bude prekasno.

Premijera: 9. januara u 20.00h na Cinemax-u

Dostupno od 9. januara na HBO GO-u

SVET KOJI DOLAZI (The World To Come)

U ovoj snažnoj romansi iz 19. veka smeštenoj na američki severoistok, farmerova žena Abigejl (Ketrin Voterston) i njena nova komšinica Tali (Vanesa Kirbi) neopisivo privlače jedna drugu. Nesrećna Abigejl brine o svom povučenom mužu Dajeru (Kejsi Aflek) dok je neukrotiva Tali nakostrešena zbog ljubomorne kontrole svog muža Finija (Kristofer Abot). Njihova intimnost počinje da popunjava prazninu u njihovim životima za koju nisu ni znale da postoji. U režiji Mone Fastvold i sa Džimom Šepardom i Ronom Hansenom na mestu scenarista, „Svet koji dolazi“ istražuje kako se usamljenost savladava snagom ljudske povezanosti.

Premijera: 23. januara u 20.00h na Cinemax-u

Dostupno od 23. januara na HBO GO-u

FLEŠBEK (Flashback)

Fred (Dilan O’Brajen) nije detektiv, tajni agent ni filozof. On je običan čovek na pragu tridesetih koji prolazi kroz egzistencijalnu krizu kada shvati da je došlo vreme da zakorači u svet odraslih. On je u nedoumici da li da se u potpunosti obaveže svojoj dugogodišnjoj devojci, prihvati korporativni posao, počne da plaća račune i odustane od sna da postane umetnik. Nakon slučajnog susreta sa čovekom iz mladosti, Fred doslovno i metaforički otputuje u svoju prošlost. On polako počinje da razotkriva misteriju o nestaloj devojci, drogi koja se zove Merkur i zastrašujućem stvorenju koje ga sada proganja u odraslom dobu… I dok se prošlost, sadašnjost i budućnost prepliću i mimoilzaze, Fred istražuje sve moguće živote koje je mogao da ima. Koji od tih života će izabrati?

Premijera: 30. januara u 20.00h na Cinemax-u

Dostupno od 30. januara na HBO GO-u

CINEMAX 2

SUBOTNJE PREMIJERE:

BUĐENJE (Awaken)

Od izvršnih producenata Terensa Malika („Drvo života“) i Godfrija Redžija (dokumentarne serije „Kvatsi“), u naraciji Liv Tajler, dolazi nam jedinstveno i aktuelno filmsko iskustvo koje prikazuje neodoljive prizore, predivne kulture i šalje inspirativnu poruku. „Buđenje“ istražuje odnose čoveka i tehnologije i sveta prirode. Sniman duže od pet godina u više od 30 zemalja, film krči put razvoju vrhunskog „tajmlepsa“, vremenske dilatacije i tehnika podvodne i vazdušne kinematografije kako bi publici pružio nove oči za gledanje našeg sveta.

Premijera: 1. januara u 20.30h na Cinemax-u 2

Dostupno od 1. januara na HBO GO-u

O BESKONAČNOSTI (About Endlessness)

„O beskonačnosti“ je osvrt na ljudski život u svoj svojoj lepoti i okrutnosti, u sjaju i banalnosti. Mi tumaramo, sanjarimo, uz nežno vođstvo našeg šeherezadinskog naratora. Zanemarljivi trenuci dobijaju isti značaj kao istorijski događaji: par lebdi iznad ratom razorenog Kelna; odlazeći na rođendansku zabavu, otac staje da po pljusku veže pertlu svojoj ćerki; tinejdžerke plešu ispred kafića; poražena vojska maršira u logor za ratne zarobljenike. Istovremeno i oda i lament, „O beskonačnosti“ predstavlja kaleidoskop svega što je večno ljudsko, beskrajne priče o ranjivosti postojanja.

Premijera: 8. januara u 20.30h na Cinemax-u 2

Dostupno od 8. januara na HBO GO-u

ĐUZEP (Josep)

Februar 1939. Španski republikanci beže od Frankove diktature u Francusku. Francuska vlada gradi koncentracione logore u koje zatvara izbeglice i gde jedva imaju pristup higijeni, vodi i hrani. U jednom od tih logora, razdvojeni bodljikavom žicom, dva čoveka će postati prijatelji. Jedan je stražar, a drugi Đuzep Bartoli (Barselona 1910. – Njujork 1995.), ilustrator koji se bori protiv Frankovog režima.

Premijera: 15. januara u 20.30h na Cinemax-u 2

Dostupno od 15. januara na HBO GO-u

POSLEDNJI (The Last Ones)

„Poslednji“ je nordijski vestern čija se radnja dešava u neukroćenim divljinama laponske tundre. Protagonista je mladi rudar Rupi koji se nada da će, kopajući u tundri zaraditi dovoljno novca da zauvek sa sebe otrese zagušujuću prašinu rudarskog sela. Ali posao je stao jer Rupijev otac, pastir koji čuva irvase, odbija da proda svoju zemlju. Štaviše, manipulativni vlasnik rudnika je bacio oko na ženu Rupijevog prijatelja, u koju je i Rupi potajno zaljubljen. Život u rudarskom selu postaje sve opasniji danju pa Rupi mora da odluči gde i kome pripada. Da li je to iskonska tundra njegovih predaka ili hladni teren njegovog ličnog interesa?

Premijera: 22. januara u 20.30h na Cinemax-u 2

Dostupno od 22. januara na HBO GO-u

POSLE LJUBAVI (After Love)

Meri Husain (Džoana Skanlan), koja je udajom prihvatila islam i sad je u ranim šezdesetim, vodi miran život sa svojim mužom Ahmedom. Nakon njegove neočekivane smrti ona iznenada postaje udovica. Dan nakon sahrane, ona otkriva da je Ahmed vodio tajni život samo 34 km daleko od njihovog doma u Doveru, s druge strane Lamanša. Šokantno otkriće je primorava da ode tamo i sazna nešto više, i dok pokušava da se izbori sa uzdrmanim osećajem identiteta, njena potraga za razumevanjem dobija iznenađujuće posledice.

Premijera: 29. januara u 20.30h na Cinemax-u 2

Dostupno od 29. januara na HBO GO-u

SVETSKA KINEMATOGRAFIJA:

MALI KITOLOVAC (The Whaler Boy)

Leška živi u u udaljenom selu u Beringovom moreuzu između Čukotke i Aljaske, na mestu gde se spajaju Rusija i SAD. Poput većine muškaraca iz njegovog sela, tinejdžer je kitolovac i vodi monoton život u ovoj oblasti na kraju sveta. Pošto je internet stigao u selo, pretežno muška populacija se sastaje svake večeri da bi gledali erotski veb-sajt sa devojkama koje plešu. Za većinu muškaraca to je samo razonoda, ali Leška to ozbiljno shvata. Upoznaje prelepu devojku onlajn i zaljubljuje se u nju. Odlučuje da nađe devojku u stvarnom svetu. Njegova opsesija ga vodi do sukoba sa najboljim prijateljem i u smelu misiju kroz bujice Beringovog mora ka Aljasci u potragu za novopronađenom ljubavi.

Premijera: 16. januara u 20.30h na Cinemax-u 2

Dostupno od 16. januara na HBO GO-u

KLASICI DANAŠNJICE:

ONA (Her)

Film „Ona“, smešten u Los Anđelesu u bliskoj budućnosti, prati Teodora Tvomblija (Hoakin Feniks), kompleksnog i osećajnog čoveka koji zarađuje za život pišući dirljiva pisma u ime drugih ljudi. Posle okončanja duge veze oseća se slomljeno i počinje da se zanima za novi, napredni operativni sistem, koji obećava da će biti intuitivan entitet, individualan za svakog korisnika. Posle učitavanja programa, oduševljen je što upoznaje Samantu, veseli, ženski glas, pronicljiv, osećajan i iznenađujuće zabavan. Kako njene potrebe i želje rastu, zajedno sa njegovim, njihovo prijateljstvo se produbljuje i pretvara u međusobnu ljubav.

Premijera: 3. januara u 20.30h na Cinemax-u 2

Dostupno od 3. januara na HBO GO-u