Izbori 2022: Glasali Vučić, Dobrica Veselinović, Boško Obradović, Dačić…

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

Građani Srbije danas glasaju na predsedničkim i parlamentarnim izborima, kao i na beogradskim i izborima u 12 lokalnih samouprava, a pravo glasa ima viđe od 6,5 miliona građana. Birači mogu da glasaju na 8.267 biračkih mesta, od kojih je 29 u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija i 77 u inostranstvu. Prvi presek izlaznosti je u 10 sati i posle toga na svaka dva naredna sata. Prve preliminarne rezultate RIK će saopštiti 24 časa od zatvaranja biračkih mesta, u ponedeljak, 4. aprila, do 20 časova.

Od političara su do sada glasali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je glasao na biračkom mestu 140 na Novom Beogradu.

Vučić je nešto pre osam sati došao na biračko mesto u zgradi Dečijeg vrtića “Tesla – nauka života”. Pred dolazak Vučića, biračko mesto obišli su posmatrači OEBS-a.

Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije “Moramo” Dobrica Veselinović glasao je na biračkom mestu broj 8, u vrtiću “Zeka” na Novom Beogradu.

Veselinović je na glasanje došao sa suprugom i ćerkom.

Boško Obradović, predsedički kandidat koalicije Srpski pokret Dveri – POKS – Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije, glasao je jutros u 7.15 u biračkom mestu br. 1 u Čačku u pratnji članova porodice.

Premijerka i funkcionerka Srpske napredne stranke Ana Brnabić glasala je jutros na biračkom mestu broj 34 u Školi za dizajin, na beogradskoj opštini Savski venac. Brnabićeva je na izbore izašla oko osam sati.

Predsednik Skupštine Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, glasao je jutros na predsedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima.