“Izašla je napolje tek pošto je oprala kosu. Dobila je meningitis i ubrzo umrla…”: Zašto Srbi vole mitove? – Poklon knjiga uz Nedeljnik “Stvari koje Srbi vole”

1
profimedia

Srbi vole mitove. Postoje mnogi. Zapravo, ovde proizvodnja mitova nikada nije ni prestajala. Nepravedno je ovu sklonost pripisivati samo nama, ali kao da je ovde najizraženija. Najviše mitova je vezano za političare. Tito nije sahranjen u Kući cveća i tamo je zapravo položen prazan kovčeg. Ovaj Tito koga mi znamo nije bio onaj pravi Tito. Onaj Tito nije imao onaj prst. Tito je bio mason i zato nije bilo petokrake na njegovoj grobnoj ploči.

Francuski predsednik general Šarl de Gol nikada nije posetio Jugoslaviju zato što je Tito pogubio Dražu Mihailovića s kojim je on studirao u Francuskoj. Vinston Čerčil bio je vanbračni sin srpskog kralja Milana Obrenovića, zato je prezirao kralja Petra II Karađorđevića.

Ako Vinston Čerčil nije vanbračni sin kralja Milana Obrenovića, onda je mrzeo četnike Draže Mihailovića zato što ga je nasred Knez Mihailove, kao mladog novinara, išamarao vojvoda srpske kraljevske vojske Vojislav Tankosić, nezadovoljan tekstom koji je Vinston napisao o Srbima.

Znamo jednu osobu koja je izašla napolje tek pošto je oprala kosu. Dobila je meningitis i ubrzo umrla. Promaja je opasna i Srbi veruju da su stereo otvorena vrata i prozori uzrok prehlade, dok ostali narodi smatraju da kada grebe grlo, curi nos, nastupa groznica, nije kriv otvoren pendžer na jednoj i drugoj strani već virus.

(Srbi veruju i da ti drugi narodi uopšte nemaju reč za promaju, pa se iznenade kada čuju da se taj sobni vetar lako opiše i na engleskom, francuskom, španskom.)

Ne treba kupovati dogu, jer ona pred smrt ubija svog gospodara verujući da kada ona ode, njega neće imati ko da brani. Ako u šumi zgazite drekavca, on će ispustiti toliki krik da ćete ogluveti.

Planina Rudnik nije ništa drugo do kosmodrom u koji ateriraju neidentifikovani leteći objekti. Čak je i Adolf Hitler verovao da postoji mogućnost da je baš na Rtnju Kivot ili Zavetni kovčeg. Na ovoj planini se već godinama viđaju svetleće lopte i vanzemaljci. Planini Rtanj bio je posvećen skup ufologa u Baltimoru.

Crvena zvezda je izgubila u polufinalu Kupa šampiona od Panatinaikosa zato što su njeni fudbaleri bili drogirani, prodali su utakmicu za kolor televizore, otrovao ih je grčki kuvar. To je bio Zvezdin “Kosovski boj” baš kao što je onaj poraz crno-belih od Real Madrida bio Partizanova „Kosovska bitka“.

Uz svaki primerak novog Nedeljnika, koji je na kioscima od četvrtka 19. decembra, čitaoci na poklon dobijaju knjigu “Stvari koje Srbi vole”, kao i Mond diplomatik na srpskom jeziku

1 KOMENTAR

  1. Oprati kosu, naravno kad je hladno, pa izaci napolje, to ti je garanovana upala mozdane kore – znam osobu koja je to jedva prezivela. Za drugo ne zelim da komentarusem, jer nisam”sveznajuca” kao autor teksta.

Comments are closed.