Izašao je prvi trejler za film ‘’Leto kada sam naučila da letim”

0
Foto: Sense Production

Porodični fim ‘’Leto kada sam naučila da letim’’ Radivoja Raše Andrića imaće premijeru u februaru ove godine, nakon čega će se naći u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

U pitanju je ekranizacija istoimene knjige Jasminke Petrović, koja je uvrštena u preporučenu lektiru za osnovne škole i u kojoj su podjednako uživali mladi i odrasli čitaoci.

Foto: Sense Production

Reditelju Raši Andriću je ovo prvi film nakon hita ‘’Kad porastem biću kengur’’, koji je kao i njegovi prethodni filmovi ‘’Munje!’’ i ‘’Tri palme za dve bitange i ribicu’’, stekao kultni status i veliki broj fanova.

‘’Leto kada sam naučila da letim’’ je vedra i duhovita priča snažnih emocija, koja prati dvanaestogodišnju Sofiju, pred kojom je naizgled dosadno letovanje sa dve babe. Ipak, nova prijateljstva, prvi poljubac i dugo čuvane porodične tajne pretvoriće ovo leto na idiličnom jadranskom ostrvu (Hvar) u neprocenjivo iskustvo i nezaboravnu avanturu.

Glavnu ulogu tumači talentovana mlada glumica Klara Hrvanović, a podršku su joj pružile iskusne kolege Olga Odanović, Žarko Laušević i Snježana Sinovčić. U filmu se u ulozi Sofijinih rođaka pojavljuju i mladi glumci Luka Bajto i Ema Kereta Rogić.

Ovaj film je jedan od retkih sadržaja namenjenih prvenstveno mlađoj publici, a producenti Maja Popović Milojević i Milan Stojanović najavljuju da će ‘’Leto’’, zbog višeslojne priče i značenja, biti film koji će zajedno ići da gledaju deca, mame, tate ali i bake i deke:

‘’Drago nam je da možemo publici da ponudimo jedan nežan letnji film o vrednostima porodice i prijateljstva, koji će među sobom moći da podele i da u njemu, kroz smeh i suze, zajedno uživaju gledaoci različitih generacija.’’

Foto: Sense Production

Film ‘’Leto kada sam naučila da letim’’ realizovan je u ko-produkciji Sense Production (Srbija), Kinorama (Hrvatska), Art Fest (Bugarska) i Silverart (Slovačka), uz podršku nacionalnih fondova i pan-evropskih fondova Kreativna Evropa i Eurimaž. Scenario je napisala Ljubica Luković, producenti su Maja Popović Milojević i Milan Stojanović, direktor fotografije je Dušan Joksimović, montažer filma Dejan Urošević, kompozitor Vasil Hadžimanov, dizajner zvuka Vladan Korać, kostimografkinja Momirka Bailović, a scenografkinja Tajana Čanić Stanković.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime