Ivanišević objasnio zašto se Đoković nije testirao u Zadru

1
Profimedia

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića i direktor turnira u Zadru, izrazio je žaljenje zbog pojave koronavirusa na Adria turu, ali je istakao da nije u redu da se sva krivica svaljuje na organizatore takmičenja, prenosi N1.

Đoković i njegova supruga Jelena su u utorak dobili pozitivan rezultat testa, a Ivanišević se tokom dana čuo sa prvim igračem sveta.

“Čuli smo se i nije mu lako. Nosi se jako dobro, ako gledamo na okolnosti. Izdržaće sve, jak je on, ali nije mu lako”, rekao je Ivanišević i objasnio zbog čega se srpski teniser nije testirao u Zadru.

“Zato što nam je na dan kada se to desilo, po preporuci nadležnih, rečeno da svaki igrač može da se testira u svojoj matičnoj zemlji. Tako je i on odlučio da ode u Beograd”, rekao je Ivanišević.

“Igrači su otišli na svoju ruku da se testiraju. Zašto se igrači nisu testirali pre dolaska u Zadar? Zato što nije bilo potrebe. Tako je rekao i ministar Beroš. Niko nije imao simptome”, dodao je Ivanišević.

Ivanišević ističe da se svi iz organizacije osećaju odgovornima, ali da mu smeta što se oni predstavljaju kao jedini krivci.

“Osećamo se odgovornim, ovo je bila jedna velika super stvar. Žao mi je svih zaraženih, ali na neke stvari se ne može uticati, kao i na ovu. Jedino mi smeta što smo mi glavni krivci i ljudi skupljaju političke poene na nama, a u Zadru je najmanje zaraženih.”

Nekadašnji osvajač Vimbldona je se dva puta testirao, a čeka ga još jedan test.

“Testirao sam se prošle srede i u ponedeljak. Oba testa su negativna, nadam se da će biti i treći koji je u subotu. Ne gine mi 14 dana samoizolacije. Sad je lako pametovati i biti pametan,” izjavio je Ivanišević za RTL.

1 KOMENTAR

  1. da se nisu testirali ne bi imnista bilo sad ce poceti da umisljaju
    bolje je saznanje o koroni bez simptoma nego negativan test sa simptimima i ….

Comments are closed.