“Iva i još jedna studentkinja su me pozvale i kroz suze ispričale šta se sve dešavalo sa Mikom. Strašno je šta su doživele…”

0
Printscreen/YouTube/Nova S

Glumac i profsor na FDU Dragan Petrović Pele rekao je da način na koji je saznao za priču o silovanju i seksualnom zlostavljanju glumica Milene Radulović, Ive Ilinčić i drugih devojaka od strane profesora glume Miroslava Mike Aleksića za njega bio “grom iz vedra neba”

“Mislio sam da će da popusti taj neprijatan osećaj, koji ne ne znam kojim rečima bih opisao. U subotu, relativno kasno uveče, javile su se dve moje studentkinje, jedna je Iva Ilinčić, a za drugu ne mogu da kažem koja je, jer ona nije javno istupila, ali je podnela krivičnu prijavu protiv Aleksića. One su me to noći kontaktirale i rekle da žele nešto da mi kažu da ne bih to saznao iz medija. Naravno, osetio sam da nije u pitanju neka dobra vest i ja sam insistirao da mi kažu preko telefona… I onda su mi one kroz suze rekle o čemu se radi. Onda smo se našli sutradan i ja sam iz prve ruke čuo neverovatne stvari koje je neprijatno slušati i još neprijatnije doživeti”, objasnio je Petrović, prenosi portal Nova.rs.

Na pitanje voditeljke kako je moguće da se nije znalo za Aleksićeve metode i kako je moguće da ljudi iz profesije nisu bili upućeni u Aleksićeve metode, Petrović je naveo da njemu nije bilo ni na kraj pameti šta se dešava.

“Ja nisam znao. Možda ja nisam čovek koji se dovoljno informiše, ja izbegavam te priče ‘rekla’, ‘kazala’. Znalo se da je čovek strog, da ima, za moj ukus, radikalnije metode. Ta škola nije bila deo mog interesovanja. Moj odnos prema tim školicama je vrlo negativan, jer nema kontrole ko radi sa tom decom. Dok se to ne sistematizuje, biće još gore, ko zna šta će još da se pojavi “, naveo je Petrović.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!