Istraživanje: Žene su rekle kako treba da izgleda savršen muškarac

0
Foto Profimedia

Najnovije istraživanje koje je sprovedeno na Univerzitetu u Gotingenu u Nemačkoj, pokazalo je da žene više vole muškarce sa “običnim” telima.

Istraživači su u saradnji sa aplikacijom “Clue” koja je namenjena ženama ispitali žene širom sveta o tome kakve bi karakteristike trebalo da ima njihov savršen partner, piše The Mirror. 

Dr Tanja Gerlah, koja je vodila studiju, rekla je: „Ono što ljudi žele u partneru fasciniralo je istraživače i laike. Istraživanje o idealnom partneru” je jedinstveno po tome što su žene iz celog sveta – preko različitih seksualnih orijentacija i životnim fazama – dale bogat uvid u ono što im je najvažnije. Ovo nam omogućava da nacrtamo vrlo različitu sliku ženskih sklonosti dugoročnim i kratkoročnim vezama”.

Istraživanje, koje je obuhvatilo više od 68.000 žena, otkrilo je da je ženama ličnost muškarca mnogo važnija od izgleda, kada traže partnera za vezu. 

Ljubaznost (dobrota) (88,9 odsto), podrška (86,5 odsto), inteligencija (72,3 odsto), obrazovanje (64,5 odsto) i poverenje (60,2 odsto) bili su najvažniji faktori za žene kada je o dugim vezama reč, dok su bogatstvo, moć i izgled bili manje važni. 

Međutim, na pitanje kakve bi fizičke karakteristike trebalo da ima savršen muškarac, žene su rekle da su najvažniji privlačan osmeh, lepe oči, velike šake, kratka kosa, atraktivna leđa, mišićave ruke, ali i brada ili brkovi. 

Žene su zaključile da savršen muškarac ima penis prosečne veličine. 

Kada je reč o isključivo izgledu tela, samo 2,5 odsto žena je reklo da preferira nabildovane, mišićave muškarce. Najprivlačniji izgled tela je onaj prosečan (44,85 odsto ispitanica), dok je sportski, fit izgled na drugom mestu, izabralo ga je 34,8 odsto ispitanica.