Ispit zrelosti za Filadelfiju i Embida i priča o tužnom Vašingtonu: Zašto bi tokom vikenda trebalo da budete uz NBA?

0

Već je došlo vreme da se govori o favoritu za MVP nagradu, podvlači se crta prve četvrtine sezone i ekipe sada počinju da razmišljaju o tome da se što pre dokopaju prvih šest mesta kako bi izbegle “play-in”.

Jedna od ekipa koja se spominje u svim segmentima, od MVP trke do pozicije na tabeli je Filadelfija.

Na klupu Siksersa seo je Dok Rivers, ocrnjen nakon neuspeha u Los Anđeles Klipersima i ekipi je dao svežinu, ono što je sezonama izledalo učmalo sada izgleda funkcionalno. Simons i Embid zajedno funkcionišu bolje nego ranije, a čitava ekipa igra na talasu pozitivne energije.

Najveći efekat promena u Sikserisma vidi se u igri Džoela Embida koji je nakon nekoliko sezona lutanja po ćoškovima visokog nivoa igre, izašao pred konkurenciju spreman da zaista pokaže šta zna.

Utakmica koju igra protiv Finiks Sansa u subotu (Arena Sport 21 čas) jedna je od retkih u kojoj će prekoputa njega stajati centar sličnih gabarita i potencijalno sličnog kvaliteta. Ejton će biti ispit za Embida, a ekipa Sansa prijemni za Filadelfiju u krug favorita.

Posebno bi motivisan mogao da bude Kris Pol, koji je bio gradonačelnik Lob sitija, pod trenerskom palicom Dok Riversa. Dobro, sigurno nije motivisan kao Set Kari, Dokov zet.

U nedelju od 19 časova, u popularnom evropskom terminu, gledaoci će imati priliku da vide vašingtonsku tragediju. Ako su slike od šestog januara iz Sjedinjenih Američkih Država i Vašingtona, sa Kapitol Hila, izgledale strašno, to znači da niste odgledali nijednu utakmicu Vizardsa.

Baš suprotno onom što ste pomislili – utakmice su zanimljive.

Na parketu imate priliku da vidite Brelija Bila kako igra na nivou Terminatora, a većini njegovih saigrača, polovnih replika Transformersa, iscurile su baterije. Ili to bar tako izgleda. Vestbruk igra svoju igru, ali još uvek stvari nisu kliknule ni za njega, ni za tim.

Sa druge strane će biti Boston Seltiksi, a ako je neki tandem vredan gledanja, to je “duet” Džejsona Tejtuma i Džejlena Brauna.

Tejtum je inače Bilov prijatelj još iz “zavičaja”, a košarkaša Vizardsa smatra svojim mentorom. Biće to zanimljiv duel.