U čikaškoj bolnici Mersi lekari su s aparata isključili pacijenta pošto je pristanak za to dala – pogrešna porodica.

Muškarac je prevezen u bolnicu Mersi u aprilu nakon što je pronađen ispod automobila u besvesnom stanju, potpuno go i s teškim povredama lica zbog čega je ono bilo potpuno neprepoznatljivo. Ipak, policija ga je identifikovala kao Alfonsa Beneta, a u maju je bolničko osoblje pozvalo njegovu porodicu. Nakon razgovora s članovima porodice bolničari su ga isključili s aparata i pacijent je preminuo, piše BBC

Ali se jednog dana pravi Alfonso Benet pojavio na roštilju. Porodica je organizovala sahranu kada se on pojavio pošto je bio odsutan.

Tek nakon incidenta policija je uzela otiske prstiju preminule osobe utvrdivši da je reč o Eliši Britmanu (69), nakon čega su pozvali njegovu pravu porodicu. 

Sada obe porodice tuže bolnicu i grad Čikago zbog nemara i pretrpljene boli. 

Kad je povređeni pacijent dovezen u bolnicu osoblje nije uspelo da ga identifikuje zbog lica koje je bilo neprepoznatljivo. Navodno su članovima porodice savetovali da je najbolje pomiriti se sa situacijom i isključiti ga s aparata za održavanje u životu, prenose mediji.

U međuvremenu je porodica Eliše Britmana, koji je nestao poput Beneta, bezuspešno tražila člana svoje porodice po mrtvačnicama i bolnicama.

Kad je policija shvatila šta se dogodilo, pozvala je porodicu Britman, saznavši da je i taj muškarac odavno nestao. 

Uprava bolnice Mersi odbila je da komentariše slučaj, a šef službe za odnose s javnošću u junu je kazao da je „puno otvorenih pitanja“, te da njihovi „detektivi istražuju sve aspekte slučaja“. 

Advokat porodice Benet smatra da je neprihvatljivo to što je bolnica zaobišla zakon i ljude tretirala kao da su nevidljivi. Senatorka Patriša Van Pelt misli da je policija trebalo odmah da uzme otiske prstiju pacijenta ili njegov DNK kako bi utvrdila tačan identitet. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.