(Beta-AFP) – Irački premijer Mustafa al Kazimi nepovredjen je noćas posle „neuspelog atentata“ dronom upućenim na njegovu rezidenciju u strogo čuvanoj Zelenoj zoni u Bagdadu, saopštila je njegova kancelarija.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad i ne zna se da li je u njemu bilo povredjenih ni koja je razmera materijalne štete.

Prema premijerovoj kancelariji dron sa eksplozivom pokušao je da pogodi rezidenciju premijera u neuspelom pokušaju ubistva.

„Dobro sam, hvala Bogu i pozivam na smirenost i uzdržanost svih, radi dobrobiti Iraka“, napisao je premijer Kazimi na tviteru.

Nešto ranije dva bezbednosna izvora potvrdila su za Frans pres da je „raketa“ pala na kuću Mustafe al Kazimija u Zelenoj zoni, kvartu koji je posebno zaštićen u centru Bagdada i gde se takodje nalazi američka ambasada i zgrade vlade.

Posle napada bezbednosne snage su u velikom broju rasporedjene unutar Zelene zone i oko nje, naveo je jedan bezbednosni izvor.

Napadi na Zelenu zonu stalno se ponavljaju, tako su 31. oktobra u središte zone pale tri rakete ali nije bilo povredjenih.

Ovaj napad na Kazimija koji je na vlasti od maja 2020. dogadja se u vreme kada Irak prolazi kroz jake političke tenzije vezane za prevremene parlamentarne izbore održane 10. oktobra.

Grupa Hašd al Šabi, uticajna koalicija biviših pripadnika proiranskih paravojnih snaga osporava rezultate izbora. Njeno političko krilo je izgubilo veliki broj mesta u parlamentu prema preliminarnim rezultatima.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.