Ipak nije šala, stvarno je došao: Željko Obradović zvanično promovisan u trenera Partizana

0
screenshot/youtube/BC Partizan

Najtrfojeniji evropsko košarkaški trener Željko Obradović zvanično je promovisan u novog trenera KK Partizan na današnjoj konferenciji za štampu.

Željko Obradović se vratio kući, na mesto gde je proveo najbolje igračke dane i počeo tenersku karijeru.

Na početku je, ipak, poslao poruku košarkašicama Srbije koje su postale šampionke Evrope.

“Čestitam njima, Košarkaškom savezu na čelu sa Predragom Danilovićem i naravno Marini Maljković. Fantastičan rezultat i želim im sve najbolje u narednim takmičenjima”, rekao je Obradović.

On se zahvalio predsedniku Partizana Ostoji Mijailoviću na “šansi da se vratim u Partizan i da radim u Partizanu”.

Obradović je i pre nego što su ga to pitali, odgovorio kako se odlučio na ovaj, za mnoge neočekivan potez.

“Ono zbog čega sam se vratio, to je nešto što dolazi iznutra. To su najdublje emocije koje osećam prema ovom klubu. Zasta sam veoma srećan i ponosan što sam ponovo u mogućnosti da sedim na klupi Partizana. Pokušavao sam i svih ovih godina, koliko sam mogao, da pomognem Partizanu, viđao sam se sa Ostojom, drago mi je da je on uspeo da sredi neke stvari u klubu, pre svega finansijske. A sad svi zajedno da probamo da vratimo Partizan tamo gde verujemo da pripada”, rekao je Obradović.

Istakao je da je istorija ovog kluba je nešto što je neverovatno.

“Mislim da u Evropi ne postoji klub koji je dao toliko igrača koji su osvajali toliko trofeja i koji su toliko bili bitni evropskoj i svetskoj košarkaci, ali i broj trenera koji ima takve rezultate. Mislim da je jedini klub koji je u rangu sa Partizanom – Real Madrid. Za mene je ova odluka bila prilično laka. Ja sam to negde prošle sedmice, kada smo se Ostoja i ja prvi put sastali sa tom temom… naš razgovor je trajao dva, tri sata i tada sam odlučio, posle tog razgovora s njim”, rekao je.

Željko Obradović je rekao da su ambicije najveće, istakao je i da sa direktorom kluba Zoranom Savićem ima dobre odnose koji traju više od trideset godina, još od kada su igrali zajedno u reprezentaciji i kasnije kada je on bio Saviću trener.

„Mene je Partizan napravio. Godine koje sam proveo kao igrač i potom kao trener dovele su do toga da osećam da sam ja dužnik Partizanu, a ne on meni. Svestan sam koliko mogu da dam. Mi smo svesni da moramo da vučemo jedni druge u klubu. I Zoran mene i ja njega. Dugo se znamo… Ponavljam, jedva čekam da obavim prve razgovore sa igračima i počnem sa radom“, dodao je Obradović.

Obojica su rekli da su ambicije najveće, a za početak sledi okupljanje tima. Obradović je rekao da će gledati koji su slobodni igrači, ali da će se voditi računa o balansu.

“Ne možemo jednog igrača da platimo milione, a da drugi igraju za semenke i kikiriki”, rekao je.

Ostoja Mijailović je rekao da je uprava kluba dobro izračunala i izvagala sve aspekte i da će moći finansijski da pokrije ambicije koje se sad stavljaju pred njih.

“Dogovorili smo se u petak i prvo što smo uradili je otišli smo do Arene, do male sale gde su uslovi izvanredni za trening. Obišao sam gde ćemo da živimo i radimo i potom smo počeli da razmišljamo šta nas sve čeka ove sezone. Od petka, do ponedeljka, Zoran i ja smo dnevno proveli po desetak sati zajedno.Kada budemo imali prve informacije izaći ćemo pred vas”, rekao je novi trener KK Partizan.