Vele da nije pristojno pitati ljude kolika im je plata i za koga su glasali. Ali, pošto je redakcija Nedeljnika i u najtežim trenucima bila iskrena prema svojim čitaocima, evo da stavimo karte na sto: mlađi deo naše ekipe navijao je za Zejnu, odgovorno lice za Džordžija, a tehnička lica za Konstraktu.

Neko bi iz toga odmah izvukao zaključak: aha, pa vi ste baš nezavisni, u danima kada su svi podeljeni između „Team Breskvica“ i „Team Teya Dora“, sve se za gušu hvatajući, Nedeljnik tera neku svoju priču.

Taj neko ne bi bio u krivu, a novi broj koji je na svim kioscima dodatno je svedočanstvo našeg „trećeg puta“. Onog od Sarajeva do Beograda, od devedesetih do budućnosti…

Pogledajte šta vas čeka u novom Nedeljniku i pretplatite se na naše digitalno ili štampano izdanje

ŠTUKAN – Feđu Štukana kao glumca gledaćemo – kada i ako bude emitovana – u seriji „Sablja“. Nije bio na premijeri, a nije bio ni na ovom intervjuu. Rađen je mejlom i telefonom jer je Štukanu, autoru bestselera „Blank“, izrečena zabrana ulaska u Srbiju. Ali to je samo jedan mali detalj u njegovoj životnoj priči, čiji su delovi objavljeni u novom Nedeljniku.

LALIĆ – „Vlast je gradske izbore sama proglasila za referendum, i to toliko da se Kosovo brani na Vračaru, što se realno i radi sve vreme. Ali opozicija, prvi put, treba da prihvati tu igru, i stane iza nekoga ko može da homogenizuje njihovo glasačko telo, kao što Vučić sve vreme homogenizuje svoje“, piše glavni urednik Veljko Lalić u uvodniku novog broja.

PANOVIĆ – Čak i Vučiću, majstoru izbornih fragmentacija, flastera, prekomandi, otkomandi i instant hitova, teško je da i za nove (ponovljene) beogradske izbore smisli novu atraktivnu opciju za dovođenje u zabludu birača. Zato će „novi kvalitet“, „nova vrednost“ i „novi sadržaj“ biti izgleda sinergetski traženi u novoj koalicionoj sintezi. Politička analiza Zorana Panovića u novom Nedeljniku.

ZAMUROVIĆ – Jedan od najboljih domaćih fotografa za Nedeljnik je prošao kroz neke od svojih najvažnijih i najpopularnijih fotografija i otkrio tajne ljudi koje je fotografisao, od Slobodana Miloševića i Vuka Draškovića, preko Ratka Mladića i Arkana, do Đinđića i Koštunice…

PANTELIĆ – Prethodnih nekoliko decenija pokazalo je da nije moguće transformisati EU u političku uniju ili federaciju preko ekonomije, monete i trgovine, ali bi odbrana, bezbednost, postojanje zajedničkog neprijatelja, zajedno sa strahom koji svi osećaju, mogli da odigraju presudnu ulogu u preobražaju EU iz geopolitičkog vegetarijanca u geopolitičkog mesoždera, iz ekonomske unije u političku federaciju. Spoljnopolitička analiza Željka Pantelića u novom Nedeljniku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.