U kulturnoj stanici Eđšeg, koja je deo projekta Novi Sad – Evropska prestonica kulture svečano je otvorena interaktivna izložba za decu “Moje telo – moje delo” u organizaciji neprofitne organizacije Znanje pod lupom.

Pojektni tim koji čine: dr Ana Miladinović, arhitekta, Svetlana Grković, master pedagog i prof. dr Marina Đelić, specijalista pedijatrije, istakli su kao cilj izložbe, upoznavanje dece sa mogućnostima i potrebama njihovog tela, jačanje njihove telesne svesti i pomoć u razvijanju pozitivnog odnosa prema sopstvenom telu.

U okviru izložbe “Moje telo – moje delo” koja će biti ovorena do 02.maja 2022. deca će, prolazeći kroz 12 interaktivnih izložbenih zona, imati priliku da nauče kako naše telo funkcioniše na zabavan i edukativan način. Otkrivajući savršeni mehanizam ljudskog tela, mališani će saznati kako mogu da doprinesu sopstvenom blagostanju – jer je važno da znamo šta se dešava u našem telu kako bismo mogli da se pravilno ophodimo prema njemu.

Prema rečima osnivačice „Znanja pod lupom” ikoordinatorke projekta dr Ane Miladinović, ova izložba predstavlja prvi korak ka viziji otvaranja muzeja za decu u Srbiji: “Dečji muzeji prepoznati su u svetu kao rasadnici kreativnosti, neformalnog obrazovanja i samostalnog učenja. Takođe, prepoznati su i kao vitalna karika u procesu podsticanja mladih da postanu doživotni posetioci muzeja, zbog čega neprofitna organizacija Znanje pod lupom kao svoju viziju ima otvaranje dečjeg muzeja koji podstiče radoznalost i kreativnost, a izložba “Moje telo – moje delo” samo je prvi korak na tom putu.”

Znanje pod lupom je neprofitna organizacija osnovana 2020. godine sa ciljem da najmlađoj populaciji pruži iskustvo muzeja za decu. Aktivnosti ove organizacije usmerene su na osmišljavanje, organizovanje i realizaciju tematskih izložbi za decu, fokusiranih na specifične zahteve deteta – tematski, vizuelno i taktilno. Verujući da su muzeji za decu mesta gde se razvija puni potencija deteta – krajnji cilj organizacije Znanje pod lupom je osnivanje muzeja za decu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.