BPM 2019: Laurent Baheux – Instinkt i teren/Instinct and Terrain

5. april – 5. maj, otvaranje u 19h, Institut français de Serbie/ Francuski institut u Srbiji

Bez kaveza ili ograde, subjekti postaju ličnosti koje u datom trenutku iskazuju snagu slobode, lepotu svoje ličnosti i svu nežnost života u zajednici.

Fotograf postaje aktivista koji se bori za zaštitu životinja i podržava inicijative, udruženja i fondacije kao što su GoodPlanet, Institut Jane Goodall, Cheetah For Ever, One Voice ili l’Aspas. Godine 2013, postaje ambasador dobre volje programa Ujedinjenih nacija za zaštitu životne sredine i učestvuje u kampanji protiv krivolova Wild & Precious.

Instinkt i teren su dve premise francuskog fotografa Lorana Baea. Rođen 1970. godine u Poatjeu, na početku karijere pokriva međunarodne sportske događaje, pre nego što će se okrenuti životinjama i divljini.

Od početka 2000-ih godina, radi na seriji prikaza prirode u monohromnom stilu, sirovom, ispunjenom i punom kontrasta. Poput humanista koji su boravili na ulicama da bi fotografisali život ljudi, Loran Bae provodi vreme u divljini da bi fotografisao životinje. Bez kaveza ili ograde, subjekti postaju ličnosti koje u datom trenutku iskazuju snagu slobode, lepotu svoje ličnosti i svu nežnost života u zajednici.

Bilo da je perspektiva sužena ili bez ose, da se radi o zrnu ili šumu, Loran istražuje sve puteve u cilju uvećanja životinje, pre nego njenog predstavljanja. Loran Bae primarno podržava aktivnosti u cilju zaštite živog sveta i protvi eksploatacije životinja. Fotograf poziva na prekid destruktivnih aktivnosti kao što su lov, fizičko ili psihičko maltretiranje poput cirkusa, zooloških vrtova ili koride.

Veoma poznate zbog svoje estetske snage i autentičnosti, crno-bele fotografije Lorana Baea su predmet raznih izdanja, publikacija, izložbi, predavanja i redovno su prikazivane u Francuskoj i inostranstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.