(INFOGRAFIKA) Koronavirus u Srbiji: Više od 50 zaraženih, Vučić o delta soju i trećoj dozi vakcine, u Hrvatsku bez ograničenja…

0
Foto: Profimedia

U poslednja 24 sata registrovano je 63 novih slučajeva koronavirusa, dok je na kovid-19 testirano ukupno 4.903 građana.

Potvrđeno je da su preminule dve osobe.

Prema poslednjim informacijama, na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 12 pacijenata.

Procenat pozitinosti, broj pozitivnih u odnosu na broj testiranih, iznosi 1,28 odsto.

“Užasno se plašim jeseni, delta soj kosi sve pred sobom. Verovatno krećemo i s trećom dozom vakcine protiv korone…”

Tokom obraćanja novinarima nakon završene združene taktičke vežbe “Munjeviti udar”, predsednik Srbije Aleksandar Vučić dotakao se i teme novog “delta soja” koronavirusa.

“Užasno se plašim nadolazeće jeseni, i užasno se plašim za nevakcinisano stanovništvo. Mi ćemo krenuti verovatno da dajemo treću dozu vakcine. Ovaj delta soj kosi sve pred sobom, i kada dođe u većem obimu, plašim se da nećemo imati adekvatan odgovor. Britanija je cela vakcinisana, a imaju problem”, rekao je Vučić, a prenosi Blic.

Vučić je rekao da je delta soj stigao sigurno u Srbiju i da samo još uvek nije detektovan, i da je o tome razgovarao sa doktorom Goranom Stevanovićem.

U Hrvatsku bez ograničenja

Državljani Srbije mogu da uđu u Hrvatsku bez ograničenja, odnosno pod istim uslovima koji su bili na snazi pre mera uvedenih radi sprečavanja širenja koronavirusa, saopšteno je na sajtu Ambasade Srbije u Zagrebu.

Za ulazak u Hrvatsku državljanima Srbije više nije potrebna potvrda o vakcinaciji, niti negativan PCR test.

Nema inficiranih: Bez novih slučajeva koronavirusa u ustanovama socijalne zaštite u Srbiji…

 U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji nema inficiranih koronavirusom, saopšteno je danas.

U odnosu na podatke Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja od subote, izlečeno je troje korisnika.

Od početka epidemije izlečeno je 5.955 korisnika i 3.099 zaposlenih u tim ustanovama.

Nema novozaraženih u Pčinjskom okrugu

Pema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, na kovid 19 testirano je 150 uzoraka iz Pčinjskog okruga.

Nijedan od uzoraka nije pozitivan na koronavirus.