Incident na Cetinju: Verbalno napadnut crkvenjak Mitropolije crnogorsko-primorske…?

0
Foto: Profimedia

Crnogorskoj policiji je, kako prenose podgoričke Vijesti, na Cetinju danas prijavljen incident, odnosno, verbalni napad na “crkvenjaka Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP)”.

Prema informacijama Vijesti, crnogorska policija istražuje kako je i zašto došlo do navodnog verbalnog nasrtaja Boža Njeguša na crkvenjaka Nikolu Popovića. Teži incident su sprečili rektor Cetinjske Bogoslovije Gojko Perović i njegov sin, koji su razdvajali Njeguša i Popovića.

Inače, Njeguš je pre nekoliko godina promenio ime, a ranije se zvao Božina Čavor, prenose Vijesti.

Demokratska Crna Gora je 2019. godine saopštila da je Čavor bio među aktvistima Demokratske partije socijalista (DPS) koji su napali njihove aktiviste na Cetinju. Oni su tada istakli da se Čavor “unosio u lice” poslaniku Demokrata Danilu Šaranoviću.

U međuvremenu je reagovao i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, ali je tom prilikom istakao da je meta napada bio i otac Perović.

“Želim da verujem kako napad na oca Gojka Perovića i njegovog sina na Cetinju nije realizacija jučerašnje pretnje predsednika države i Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, izjavio je crnogorski premijer, a prenele su Vijesti.