Imlek: Primer društveno odgovorne kompanije

  0
  Foto: Imlek

  Situacija koja je zadesila čitavu planetu nikoga nije ostavila ravnodušnim i imunim na saosećanje, ali i strah za svoje najbliže. Prvi put u ovom veku susreli smo se sa nevidljivim neprijateljem, koji se pokazao opasnijim od svih onih koji su u nama izazivali daleko veći strah. Usled pandemije izazvane koronavirusom, iza sebe smo ostavili svakodnevne strahove, a užurbani život koji smo vodili, u trenutku je stao i samo jedna stvar je postala važna – sačuvati sebe i svoje voljene.

  Trud svakog pojedinca koji postupa ispravno, sa izuzetnim razumevanjem i solidarnošću, ključan je u ovoj bitki koju čitav svet vodi. Pored pojedinaca, i velike kompanije pružile su nesebičnu podršku stanovništvu i brojnim institucijama, pokazujući na taj način društveno odgovornu ulogu koja predstavlja njihovo strateško opredeljenje. Kompanija koja se među njima ističe, svakako je Imlek…

  Pre svega, kompanija Imlek donela je odluku da neće biti smanjivanja otkupnih cena i količina mleka usled pandemije, tako da će, kao i do sada, nastaviti sa redovnim prikupljanjem mleka od svojih farmera. Pored toga, kompanija se odrekla mogućnosti korišćenja olakšica i pomoći koje su predviđene merama Vlade za pomoć privredi, smatrajući da su one pre svega namenjene onim preduzećima koja su pretrpela najveću štetu usled pandemije koronavirusa.

  Na samom početku pandemije Imlek se odazvao pozivu Vlade Republike Srbije i obezbedio sredstva za nabavku sedam respiratora potrebnih za lečenje pacijenata sa najtežim oblicima bolesti Covid-19, koji su raspoređeni u zdravstvenim centrima širom Srbije. Zaposleni u proizvodnji su raspoređeni po smenama uz obavezno korišćenje zaštitne opreme, kako bi tržište uobičajeno snabdevali mlekom i mlečnim proizvodima, dok su ostali zaposleni radili iz svojih domova, a sve u cilju zaštite njihovog zdravlja, kao i zdravlja čitave zajednice.

  Više desetina tona mleka donirano je pacijentima i osoblju najvećih medicinskih centara – kliničkim centrima Srbije, Vojvodine i Niša, opštim bolnicama u Valjevu, Vršcu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici, GAK „Narodni front”, KBC „Dr Dragiša Mišović”, Zemunskoj bolnici i Crvenom krstu. Pored toga, po preporuci Skupštine grada Beograda, donirane su i značajne količine mlečnih proizvoda Banci hrane, koja je dalje distribuirala robu najugroženijem stanovništvu – narodnim kuhinjama i udruženjima za socijalno ugrožene. Kada je reč o zemljama u regionu, kompanija Imlek je uputila robnu i medicinsku pomoć zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.