Deset godina nakon raspada benda, bivši pevač Oasisa Lijam Galager kaže da je njegov odnos s bratom, gitaristom Noelom, lošiji nego ikada.

„To s Noelom, verovatno je sada najgore“, rekao je Lijam (46) agenciji Dpa u Berlinu. Njegov stariji brat Noel (52), s kojim je Dpa razgovarao u Londonu, uopšte nije želeo da odgovara na pitanja o mlađem bratu.  

Bend se raspao kada je Noel prelomio da više ne može da radi s Lijamom. Dva brata neretko su bila u sukobu tokom 18-godišnjeg postojanja Oasisa, ali je starijem prekipelo 28. avgusta 2009, doslovno nekoliko minuta pre zakazanog izlaska na binu u Parizu. 

Kako je Noel autor najvećih hitova benda, poput „Don’t Look Back In Anger“, „Wonderwall“, „Supersonic“ ili „Stop Crying Your Heart Out“, to je značilo i kraj puta za Oasis.  

Nijedan od braće nikada nije imao problema sa samopouzdanjem, što je možda i razlog što su dva velika ega stalno sukobljavala.

„Samo sam dopustio da me briljantnost preplavi“, opisao je Noel svoje stvaranje.

„Bili smo najvažnijih bend devedesetih. Važniji od Vervea, važniji od Blura, važniji od Radioheada, važniji od Suedea i Pulpa“, kaže Lijam. 

Smeta mu što Oasis nikada nije postao globalni fenomen. Grupa je prodala 70 miliona albuma širom sveta. Svih njihovih sedam studijskih albuma postali su broj jedan u Britaniji. Ali nijedan u Americi. 

„Definitivno smo imali velike pesme i definitivno smo imali velike jezičine“, sažeo je Lijam, preneo je N1.

Obojica su nastavila karijere nakon Oasisa, Lijam nastupa kao solo izvođač, a Noel sa svojim bendom High Flying Birds.

Tagovi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.